Fransa'nın imajına Air France darbesi


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Air France yöneticilerinin saldırıya uğramasının Fransa'nın yurtdışındaki imajına olumsuz etkilerinin olabileceğini söyledi.

Le Havre Ulusal Denizcilik Okulu'nun açılışında konuşan Hollande, saldırıya uğrayan Air France yöneticilerine destek verdi. Hollande, şiddetin kabul edilemez olduğunu ve saldırıyı kınadığını açıkladı.

Air France'ın merkezini ziyaret eden Fransa Başbakanı Manuel Valls da saldırıyı 'haydutça' olarak niteledi. Saldırının cezasız kalmaması gerektiğini savundu. Fransa Başbakanı Valls, saldırı görüntülerinin bütün dünya medyası tarafından kullanıldığını hatırlattı. "Bu görüntüler ülkemizi zor durumda bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada Bobigny Savcılığı, saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Savcılıktan yapılan açıklamada soruşturmayı sınır polisinin yürüteceği kaydedildi. Pazartesi akşamı Air France yöneticileri, binaya girişlerinin engellenmesi ve fiziki saldırıya uğramaları sebebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Air France tarafından geçen hafta yapılan 2 bin 900 kişinin işine son verileceği yönündeki açıklama sonrası Air France'ın yöneticileri, işten çıkarmaları protesto eden bir grubun saldırısına uğramıştı. Saldırıda Air France İnsan Kaynakları Başkanı Xavier Broseta ve Uzun Mesafeli Uçuşlar Müdürü Pierre Plissonier'in elbiseleri göstericilerden tarafından parçalanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'nın imajına Air France darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER