Gauck, cumhurbaşkanlığında ikinci dönemi düşünüyor


Görev süresi 2017 yılında sona erecek olan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un ikinci dönem içinde aday olmayı düşündüğü bildirildi.

Bild Gazetesi'nin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarını dayandırarak verdiği haberde Gauck'un mülteci akınından dolayı siyasetin yaşadığı krizin başka krizlere dönüşmemesi için görevine demek etmek istediğine yer verildi. Cumhurbaşkanı Gauck'un 2017'de aday olup olmayacağını 13 Mart'ta üç eyalette yapılacak seçimler sonrası açıklayacağı kaydedildi.

Gauck'un ikinci dönem adaylığına Yeşiller Partisi açıktan destek verirken, CDU ve SPD'den destekleyeceklerini açıkladılar. Sol Parti ise karşı çıkıyor. Şuan 77 yaşında olan Gauck'un ikinci dönemin sonunda 82 yaşına olacağı ve Cumhurbaşkanlığı için yaşlı kalabileceği ileri sürülüyor.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Simone Peter, Almanya'nın iç ve dış politikada sıkıntılı günler geçirdiği bu zaman diliminde Gauck'un Cumhurbaşkanlığına devam etmesinin isabetli olacağını söyledi. Simone Peter, ayrıca cumhurbaşkanından mülteci tartışmalarına daha fazla katılarak, farklılığın ve dünyaya açık toplum olmanın şans olduğunu vurgulamasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gauck, cumhurbaşkanlığında ikinci dönemi düşünüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER