Gazeteciler, Suriye'de çatışmaların yaşandığı bölgede


Türk gazeteciler, Suriye Türkmenlerinin bulunduğu ve son 10 gündür yoğun olarak Rus uçakları tarafından bombalanan Bayırbucak bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Hatay Valiliği'nin koordinasyonuyla Suriye sınırından geçirilen gazeteciler, burada kurulan çadır kenti gezdi. Daha sonra sıcak çatışmaların yaşandığı bölgeye götürülen gazeteciler, cephede savaşan Türkmen askerleriyle görüştü. Sabah Rus jetinin düşürülmesi ve Kızıldağ'ın geri alınması nedeniyle moralli olduğu görülen Türkmen güçleri zafer işareti yaptı.

Bayırbucak Türkmenlerinin 2'nci Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alpaslan Çelik, Türk uçakları tarafından düşürülen Rus uçağının pilotlarının paraşütle atladığını ve bu sırada vurularak öldürüldüğünü söyledi. Bugün Kızıldağ'a yönelik operasyon başlattıklarını dile getiren Çelik, "Rus destekli havadan ve karadan saldırı oldu. Bu sırada bizim üzerimize bomba atan Rus uçağı manevra yaparken Türkiye sınırlarına geçince anında düşürüldü. Uçaktan atlayan pilotlardan birinin paraşütünün parçası elimde. Esed ve destekçileri haddini bilsin. Bu da onun kanıtlarından biridir. Bölge, Türkmen Dağı mültecilerinin elinde. Hiçbir şekilde kaybettiğimiz toprak yok. Kızıldağ tekrar bizim elimizde. Türkiye sağ olsun, insani yardımlarıyla her noktada yanımızda. Türk milletinin duaları ve yardımlarıyla dimdik ayaktayız, yıkılmayacağız. Türkmen Dağı Türk'ün yurdudur ve düşmeyecektir." diye konuştu.

Tugay Komutanı Muhammed Abdullah da Kızıldağ'ın tamamen Türkmenlerin eline geçtiğini ifade ederek, "Eski yerlerimizi tamamen geri aldık. Hatta biraz da ilerledik. Rus uçağı ise Türkiye sınırını geçmiş, bu yüzden Türkiye tarafından vurulmuş. Bizim bir bilgimiz yok. Kadınlarımız ve çocuklarımızı ise Türkiye sınırına gönderdik, biz erkekler burada mücadelemizi sürdürüyoruz. Türk milletinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler, Suriye'de çatışmaların yaşandığı bölgede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER