Gaziantep'te Ankara'daki terör eylemi için yürüdüler


Ankara'da 'Barış' mitingi öncesi meydana gelen bombalı terör saldırısı Gaziantep'te geniş çaplı bir katılımla protesto edildi. Oturma eyleminin gerçekleştiği gösteride, yere karanfiller bırakılıp mumlar yakıldı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri ile birlikte siyasi parti temsilcileri ve Gaziantep Barosu'ndan çok sayıda avukatın katıldığı gösteri için kalabalık ilk olarak Kırkayak Parkı'nda toplandı. Buradan sloganlar eşliğinde Maarif Meydanı'na yürüyen topluluk, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Mumların yakıldığı ve karanfillerin yere bırakıldığı gösteride kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirildi. Teröre lanet sloganlarının atıldığı protesto gösterisinde konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, "İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak, 'Güvenlik zafiyeti yok' diyorlar." dedi.

Hiç kimsenin katliamın faili meçhul olduğunu söylememesi gerektiğini belirten Güdücü, "Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy avcılığı yapanlardır. Katiller, yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde tek başına iktidar olmak için ülkeyi ateşe atıp, kendilerini kurtarmaya çalışanlardır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te Ankara'daki terör eylemi için yürüdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER