Gediz Üniversitesi 5. Sosyal Bilimler Kampı düzenlendi


Gediz Üniversitesi, gençlik zirvesine dönüşen Sosyal Bilimler Kampı'nı (SOBİKA) gelenek haline getirdi. Gedizli öğrencilerin kurduğu Gri Düşünce Topluluğu tarafından beşinci defa düzenlendi. 17 üniversiteden 96 öğrencinin başvurduğu etkinliğe Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suavi Aydın, Bilgi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayhan Aktar, İskender Savaşır ve Bülent Somay, Pamukkale Üniversitesi'nden Doç. Dr. Güney Çeğin, gazeteci ve akademisyen Ayşe Çavdar ile Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. İştar Gözaydın konuşmacı olarak katıldı.

Okuma, araştırma, sorgulama, düşünme ve düşündüklerini söyleyebilme becerileri geliştirilmeye, akademik bakış açısı kazanılmaya çalışılan SOBİKA kapsamında dört seminer düzenlendi, dört de bilimsel makale ele alındı. Türkiye'nin tanınmış akademisyenleri ve üniversite öğrencileri, iki gün boyunca uyuşmazlıklardan şehirlerdeki sosyal hareketlere kadar çeşitli konuları, farklı yönleriyle değerlendirdi.

Gediz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gözaydın, sosyal bilimler alanında düzenlenen bu organizasyonun, dünyaya örnek nitelikte olduğunu söyledi. Gözaydın, yaptıkları çalışmalarla toplumda ve akademik yaşamda saygın yer edinmiş sosyal bilimcileri üniversite gençleriyle buluşturan Gri Düşünce Topluluğu'nu kutlayarak, "Örneği pek bulunmayan kampın, benzerlerine öncülük edeceğine inanıyorum. Gençler arasında ilginin bu düzeyde olması da ayrıca çok sevindirici." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gediz Üniversitesi 5. Sosyal Bilimler Kampı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER