Geleceğin bilim insanlarına nitelikli makale yazma eğitimi verildi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü, sağlık bilimleri alanında eğitim gören öğrencilerin bilimsel araştırma, çalışma ve etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla farklı etkinlikler düzenliyor.

Prof. Dr. Filiz Koç danışmanlığında kurulan kulüp tarafından, öğrencilerin bilimsel araştırma yöntem ve basamakları hakkında bilgi sahibi olmalarını, bilimsel araştırma ve çalışmaları koordine edebilme yetenek ve tecrübesine sahip olabilmelerini sağlamak, bilim dünyasındaki güncel verileri doğru ve etkili kullanma becerisi edindirmek ve tüm bunları sosyal aktivitelerle süsleyebilmek amacıyla bir konferans düzenledi.

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı ise, SCI ve SCI-E'de 300'e yakın makalesi bulunan, Türkiye'de Son 15 yıl içinde radyoloji alanında en çok makalesi olan kişi unvana sahip Prof. Dr. Mecit Kantarcı oldu.

Bazı akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen Nitelikli Bilimsel Makale Yazımı adlı konferansta Prof. Dr. Kantarcı; bilgi ve tecrübelerini aktardı. Bilimsel araştırmanın gayesi olan yayınlara doktora öğrencisi olarak başlayan bilim insanlarının nasıl bunu yayın haline getireceği konusunda bilgi veren Prof. Dr. Kantarcı, bilimsel makale yazımının püf noktalarını öğrencilerle paylaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Geleceğin bilim insanlarına nitelikli makale yazma eğitimi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER