Geleceğin Hakan Şükür'ü

Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcüsü Hakan Şükür’ün yerini henüz dolduran olmadı. Bursaspor alt yapısında yetişen 1.92 boyundaki Kubilay Kanatsızkuş fiziği ve stiliyle efsane golcüyü andırıyor. Genç golcünün en büyük isteği de Hakan Şükür gibi Türk futboluna damga vurmak.

Geleceğin Hakan Şükür'ü

Sporcope'dan Yakup Çınar'ın haberine göre, Vakıfköy Orhan Özselek tesisleri Türk futboluna sayısız yetenek kazandırmıştır. Tesisin ismini dahi duymayan olabilir. Bursaspor altyapısından bahsediyoruz. Sercan Yıldırım, Enes Ünal, Eren Albayrak, Serdar Aziz, Volkan Şen ve Muhammet Demir gibi isimleri Türk futboluna kazandırdı.

Sol bek bile oynadı


Bursaspor alt yapısının son ürünü ise Kubilay Kanatsızkuş. 10 yaşında Bursa’nın Beşevler Sanayispor kulubünde futbola başladı. Daha sonra Nilüfer Gençlerbirliği’ne geçti. 12 yaşında ise katıldığı bir turnuvada yeşil-beyazlı kulübün emektar alt yapı hocaları Hakan Cenkgiler ve rahmetli Ersel Altıparmak tarafından Bursaspor alt yapısına kazandırıldı. Alt yapıda orta saha, forvet arkası ve hatta sol bek bile oynadı. Alt yapı hocalarından Harun Şen onun gol yeteneğini keşfetti ve hali hazırda forma giydiği forvet bölgesinde oynatmaya başladı.

34 maçta 22 gol atmıştı

Kubilay Kanatsızkuş şuanda 18 yaşında ve 1.92 boyunda. Alt yapıda attığı gollerle herkesin dikkatini çekti. U19 takımında forma giydiği 34 maçta 22 gol atarak A Takımın kapısını araladı. Bursaspor kendisiyle 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Genç oyuncu bu sezon Türkiye Kupası’nda A Takımla çıktığı maçlarda ise 2 kez fileleri havalandırdı. Herkes fiziği nedeniyle kendisini Türk futbolunun efsane ismi Hakan Şükür’e benzetiyor.

İdolü Hakan Şükür

Kubibay’ın idolü de yine Hakan Şükür. O da Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük golcüsü olan Hakan Şükür gibi büyük bir futbolcu olmak istiyor. En büyük hedefi ise Bursaspor forması altında şampiyonluk yaşayarak gol kralı olmak ve bir Bursaspor'lu olarak Milli Takım forması giymek.
<< Önceki Haber Geleceğin Hakan Şükür'ü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER