Geleceğin sağlık teknolojileri Ankara'da buluşuyor


Sağlık alanındaki teknolojilerin yer alacağı Medexcon 2015 Medikal Ürünler ve Sağlık Hizmetleri Kongre ve Fuarı, 02-04 Aralık tarihleri arasında Ankara'da düzenleniyor. Fuarın, tedarikçiler ve uluslararası distribütörleri de kapsayan geniş bir katılımı sağlayarak geleceğin sağlık teknolojileriyle ilgili profesyonelleri bir araya getirmesi bekleniyor.

2014 yılı TÜRSAB verilerine göre ülkemizi medikal amaçlarla ziyaret eden turistlerden elde edilen gelir hasta başına 9 bin dolar iken, özel sektörde bu rakam 12 bin dolara yükseliyor. Raporda belirtildiğine göre; 2013'te Türkiye'ye sağlık turizmi için gelenlerin sayısı 300 bin, 2014 yılı için ise hedef 400 bin kişi. Ancak bu rakama saç ekimi, plastik cerrahi gibi sağlık merkezlerine kendi inisiyatifleriyle gelen kişiler de eklendiğinde rakam 2013 yılında bile 480 bine ulaşıyor. Rapora göre medikal turistlerin en çok yöneldikleri branş göz hastalıkları, aynı branş için en çok ziyaret edilen iller ise sırasıyla İstanbul, Antalya ve Ankara.

Medikal turizmin önemli kentlerinden olan Ankara, sağlık turizmi ve tıbbi ekipman tedarikçilerini MEDEXCON 2015'te bir araya getirecek. MEDEXCON 2015, akıllı sağlık sistemleri, akıllı hastaneler, hastane ve ameliyathane ekipmanları, teşhis ve görüntüleme, fizyoterapi ve ortopedik ürünler, dezenfektan ve sağlık malzemeleri gibi sağlık sektörünün geleceğini belirleyen alanlarda ürün ve hizmet sunan katılımcı firmalara ev sahipliği yapıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Geleceğin sağlık teknolojileri Ankara'da buluşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER