Genel Kurul'da tansiyon yükseldi

TBMM Genel Kurulu’nda HDP’li bir vekilin yaptığı konuşma ortamı gerdi. Tartışma büyüyünce birleşime ara verildi.

Genel Kurul'da tansiyon yükseldi

TBMM Genel Kurulu'nun 30. birleşimi yoklama ile açıldı. İlk yoklamada yeter sayısına ulaşamayan Genel Kurul, verilen aranın ardından yeniden toplandı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönetti. Genel Kurul’da gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Cizre’de bulunduğunu ve Sarıyıldız'la birlikte birçok sivilin hayati tehlikesi bulunduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise birleşimi yöneten Pervin Buldan’dan görüşmelere bir saat ara verilmesini talep etti. AKP sıralarından bu talebe itiraz edilmesi üzerine Meclis’te gerginlik çıktı. 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonla görüştüğünü ve durumun anlatıldığı gibi olmadığını söyledi. Meclis çalışmasına ara verilmesini gerektirecek bir durumun olmadığını savunan Turan’ın bu sözüne CHP ve HDP sıralarından tepki yükseldi.

Artan gerginlik üzerine söz alan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Cizre'de yaşananlara atıfta bulundu. Birleşime bir saat ara verdi.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Ara verildikten sonra Genel Kurul'da tartışma büyüdü. AKP ve HDP’li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü ve sözlü sataşmalar itiş ve kalkışa dönüştü. Uzun süre yaşanan gerginlikte CHP’li vekiller, AKP ile HDP’li vekillerin arasına girerek tansiyonu yatıştırmaya çalıştı. Daha sonra gerginliğin azalması ile milletvekilleri Genel Kurul salonundan dışarı çıktı.
<< Önceki Haber Genel Kurul'da tansiyon yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER