Gönen Tahirova'da ilk elma hasadı başladı


Gönen Tahirova Çiftliğini Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden kiralayan Anadolu Etap Penkon grubu çiftlikte ilk elma hasadını gerçekleştirdi. Hasatta bir adedi 500 gram gelen elmalar dikkat çekti.

Elma hasadı nedeniyle çiftlik bünyesinde hasat etkinliği düzenlendi. Anadolu Etap Penkon Kamu İlişkiler Müdürü Tahir Kalyoncu, "Daha önceden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan Gönen Tahirova Çiftliğini 30 yıllığına 2011 yılında kiraladık. O tarihte ekilen elma fidanlarından 3 yıl sonra ilk mahsulümüzü aldık. Ürün rekoltesinden memnunuz." dedi.

Çiftliğin 10 bin dekar alan üzerine kurulu olduğunu dile getiren Kalyoncu, "10 bin dekar alanda toplam 2 milyon 300 adet armut, elma, erik, kiraz ve şeftali fidanı bulunmaktadır. Çiftlikte 2 bin 200 dekarlık alanında elma fidanı bulunmaktadır. Burada üretilen ürünler yurt içinde bulunan meyve suyu firmaları ve alış veriş merkezlerinde nihai tüketicilere satılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da "Gönen'in en önemli gelir kaynağını çeltik ve hayvancılık oluşturmaktadır. Daha önceden Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait olan Gönen Tahirova Çiftliğinin 30 yıllığına Anadolu Etap Penkon grubu tarafından kiralanması ilçede meyvecilik sektörünün de gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Gönen Tahirova'da ilk elma hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER