Gönül Elçileri Projesi'yle 1071 fidan dikilecek


MUŞ (CİHAN)- Muş'ta 'Gönül Elçileri' projesi kapsamında düzenlenen fidan dikimi kampanyası törenle gerçekleştirildi. Vali Vedat Büyükersoy, proje kapsamında Muş'ta 1071 fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

Merkeze bağlı Tarihi Murat Köprüsü'nde boş alanda oluşturulan 'Bereket Ormanları' fidan dikim törenine Vali Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, Korkut Kaymakamı Bekir Abacı, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Fidan dikim töreninin açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ormanların güzellik, sevgi, hayat ve can olduğunu belirtti. Büyükersoy şunları söyledi: "Hepinizin bildiği gibi orman güzelliktir, sevgidir, hayattır ve candır. Ormanın olduğu yerde her türlü hayvan bulunmakta ve yaşamaktadır. Ve hayatımıza renk katmaktadır. Ormanın olmadığı yerde ise her türlü kötülüğe yol açacak bir psikolojik ortam vardır. İşte bu nedenle sevdiğimiz ve onlarla beraber yaşamak istediğimiz ormanları oluşturmak için sembolik olarak burada ağaç dikimine başladık. Bu program her ilçemizde ilçe kaymakamlarımız ve eşlerinin öncülüğünde devam edecektir."

"AĞAÇ SEVGİSİNİ ÖZELLİKLE ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMALIYIZ"

Muş'ta ağaç dikim çalışmalarının devam edeceğini ve özellikle çocuklara ağaç bilincinin aşılanması gerektiğini ifade eden Vali Büyükersoy, "Muhtarlarımızdan da her köyde ağaçlandırmayapmalarını arzu etmekteyiz. Ağaç sevgisini özellikle çocuklarımıza aşılamalarını Milli Eğitim Müdürlüğü camiası istemekteyiz, çünkü çocuklarımızın kalbine ağaç sevgisini yerleştiremezsek ormanları korumamız mümkün değildir". dedi.

"MUŞ'TA 1071 FİDAN DİKİMİNİ HEDEFLİYORUZ"

Proje kapsamında aktif bir şekilde çalışan Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy ise "Bu projeden ağaçlandırma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerle, öğretmenlerle, sivil toplum örgütleri ile kadın kuruluşlarımızla birlikte hava şartları ve zemin müsaade etikçe bunun devam olacaktır. Burada dikilen ağaçların özellikle hanımların sahip çıkmasını bekliyorum. Çünkü zaman zaman buraya gelip piknik yapıyorlar, bu nedenle ağaçları su vererek sahip çıkmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vedat Büyükersoy ve tüm katılımcılar hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikiminden sonra katılımcılara ikramlarda bulunuldu ve yerel sanatçılar konser verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi'yle 1071 fidan dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER