Görgü tanığı Türk: Boş masa kalmadı, katliamdan kurtulduk


Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırısından Hollanda'da oturan Türkiye asıllı Suzan Yücel'in de son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Foto Paris Fuarı'na katılmak için Fransa'da bulunduğunu söyleyen Yücel, 14 kişinin hayatını kaybettiği Le Petit Cambodge Restoranı'na oturmaktan son anda vazgeçerek belki de ölümden dakika farkıyla kurtulduğunu kaydetti.

Paris Foto'da birlikte çalıştığı arkadaşıyla iş çıkışı yemeğe çıkmaya karar verdiklerini belirten Suzan Yücel, korkunç katliamı Cihan Haber Ajansı'na anlattı. Yücel, "Le Petit Cambodge Restoran'a gittiğimizde bir tane boş masa kalmıştı. Masayı önümüzde duran iki kişiye verdiler. Bize de '20 dakika sonra geri gelin o zaman boş masa bulunur' dedikleri için patlamanın meydana geldiği restoranın hemen karşısındaki Kafe Le Carillon'da bir şeyler içmeye karar verdik. Kafenin önünde tam bir şeyler içiyorduk ki bir anda patlamalar oldu. Herkes bir tarafa koşuşturmaya başladı." dedi. Kendilerinin de koşmaya başladığını belirten Yücel, koşarken de birkaç patlama sesi daha duyduklarını söyledi. O anda patlamanın havai fişek mi, yoksa silahtan mı kaynaklandığını anlamadığını kaydeden Suzan Yücel, "Ben geri dönüp ne olduğuna bakalım dedim. Ancak yanımdaki Fransız arkadaşım Charlie Hebdo saldırısından sonra çok paniğe kapılmıştı." dedi. Olayın vahametini olay anında anlayamadıklarını da aktaran Suzan Yücel, gittikleri başka bir restoranda izledikleri televizyondan sonra nasıl bir tehlike atlattıklarının farkına vardıklarını dile getirdi.

Suzan Yücel, hem ilk başta oturdukları Le Petit Cambodge Restoranı'nın hem de daha sonunda bir şeyler içtikleri Kafe Le Carillon'un da saldırganların hedefi olduğunu da belirterek ölümden dakika farkıyla kurtulduğunu söyledi.

Paris'teki saldırılarda 128 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Görgü tanığı Türk: Boş masa kalmadı, katliamdan kurtulduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER