Güleçyüz isim vermedi ancak mesajın adresi netti

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, isim vermeden Sait Yüce'nin AKP'den aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Güleçyüz isim vermedi ancak mesajın adresi netti

Sait Yüce'yi Twitter hesabından eleştiren Güleçyüz, "AKP, kadrosundaki 'Nurcu' kökenli isimlerden son kalanları da tasfiye ederken, bandrol çetesinin malûm ismini listeye koyarak 'ödüllendirdi'" ifadelerini kullandı. Sait Yüce, dün açıklanan milletvekili aday listesinde, Amasya'dan 2. sırada aday gösterilmişti.

BANDROL YASAĞI 1 YILINI DOLDURDU

Kültür Bakanlığının Risale-i Nur Neşriyatına getirdiği keyfî bandrol engeli bir yılını geçtiğimiz günlerde doldurdu. Kültür Bakanlığı'nın bandrol engelinin ardından geçtiğimiz Ağustos ayında, Torba Yasa'ya sonradan eklenen madde ile Risale-i Nur'lar devletleştirildi. 148 maddelik Torba Yasa'nın 90 maddesine göre, Bakanlar Kurulu, memleket kültürü için önemi haiz görülen eserler üzerindeki hakları, hak sahiplerine münasip bir bedel ödeyerek koruma süresinin bitiminden önce, kamuya mal edilebilecek.’ti. Bu madde ile Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerine de el konuldu, basma yetkisi sadece 5 yayınevine verildi.
<< Önceki Haber Güleçyüz isim vermedi ancak mesajın adresi netti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER