Gülen'in avukatı: Sabah'ın haberi tamamen hayal mahsulü ve gerçek dışıdır


Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, Sabah Gazetesi'nde 'Gülen'den askere zina izni' başlığıyla yer alan haberde müvekkiline atfen söylenilen iftiraların tamamen hayal mahsulü ve gerçek dışı olduğunu belirtti.
Albayrak, dinen haram kabul edilen bir konu hakkında Hocaefendi'nin cevaz verdiğini söylemenin iftiradan da öte insafsızlık olduğunu kaydetti.

Albayrak, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: "Sabah Gazetesi'nin 6 Aralık 2015 tarihli nüshasında 'Askere zina izni' başlığıyla, müvekkilim Sayın Fetullah Gülen'e atfen söylenilen iftiralar tamamen hayal mahsulüdür. Dinen haram kabul edilen bir konu hakkında Sayın Gülen'in cevaz verdiğini iddia etmek iftiradan da öte insafsızlıktır.

Eski bir cemaat mensubu, gizli tanık ya da başka bir kimlik adı altında yapılanlar hizmet camiası mensuplarının günah keçisi ilan edilmek istenmesidir. Bu amaç hukuki değil tamamen siyasidir. Bu anlayış doğrultusunda yürütülen hiçbir soruşturma ve yargılama da hukuki olmayacaktır.

İki yıldır sürdürülen bu iftira kampanyasının amacı, yaşanılan tüm olumsuzlukların sorumluluğunu Hizmet Camiası mensuplarına yıkmak suretiyle tüm sorunların biteceği yanılsamasının topluma inandırılmaya çalışılmasından başka bir şey değildir.

Hukuksuzluk ve haksızlığa dur denilmesi gerektiği anlayışına sahip olduğunu söylemesine rağmen bu iftira kampanyasına ses çıkartmayanlar bilmelidirler ki doğru olduğu için değil sadece kendi vicdanlarını rahatlatmak amacıyla bu iftiralara inanmak istemektedirler.

Hukuk ve aklıselim yeniden egemen olduğunda, atılan bu iftiraların birer utanç vesikası olduğu anlaşılacaktır.

Sayın Gülen'le ilgili haksız ve mesnetsiz iftiralarla ilgili tüm hukuki yollara başvurulacaktır." CİHAN
<< Önceki Haber Gülen'in avukatı: Sabah'ın haberi tamamen hayal mahsulü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER