Gültekin Avcı ile ilgili sıcak gelişme

4 gazete makalesinden “Darbeye teşebbüs” ve “terör örgütü lehine algı oluşturmak”la suçlanan gazeteci Gültekin Avcı hakkında 24 saat ek gözaltı kararı alındı.

Gültekin Avcı ile ilgili sıcak gelişme

Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı için 24 saat daha ek gözaltı kararı alındı. Doktor raporu için hastaneye götürülen Avcı, hastane dönüşü ifade vermeye başlayacak.

Avcı'nın avukatı Fikret Duran Twitter hesabından şunları yazdı:

"Sayin Gultekin Avci icin 24 saat daha ek gozalti karari alindi,doktor raporu icin hastaneye goturuluyor.Hastaneden gelince ifade baslayacak"

GÖZALTINDA İŞKENCE SKANDALI

Eski savcı ve Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı, 7 köşe yazısıyla ‘hükümeti yıkmaya yönelik darbe’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Avcı'nın avukatı Fikret Duran, müvekkiline işkence yapıldığını söyledi.

Avukat Fikret Duran'ın açıklamaları şöyle:

"Gültekin bey dün geceyi nezarette geçirdi. Nezarethane şartları insan haklarına aykırı. Oldukça olumsuz. Yemek verilmedi saat 2’ye kadar.G ültekin bey biliyorsunuz rahatsızlıkları sebebiyle her yemeği yiyemiyor. Saat 9’dan itibaren yemek getirebileceğimizi söylememize rağmen kendilerinin vereceğini söylediler. Fakat 2'ye kadar yemek gelmedi.

Işığı sabaha kadar açık tuttular. Bir şekilde manevi işkence uyguladılar. Tuvalete gitmek istediğini söylediği zaman polis yetkilileri kameraya bakın ben oradan görüp sizi tuvalete götüreceğim dedi. Fakat 3 saat boyunca insan haklarına aykırı bir şekilde Gültekin Avcı kameraya bakıp işaret etmesine rağmen tuvalete götürmedi. Maalesef bunlar günümüzün Türkiye’sinde uygulanan çağdışı insan haklarına aykırı uygulamalar."
<< Önceki Haber Gültekin Avcı ile ilgili sıcak gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER