Gül'ün atadığı eski TÜBİTAK başkanına yasak geldi

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan TUBİTAK Eski Başkanı Yücel Altunbaşak hakkında Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin Ankara dışına çıkış yasağı koyduğu ortaya çıktı.

Gül'ün atadığı eski TÜBİTAK başkanına yasak geldi

TÜBİTAK'ta personel alımında görevin kötüye kullanıldığı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında bir kaç önce gözaltına alınan, Kurum'un eski Başkanı Yücel Altunbaşak'ın da arasında bulunduğu 3 kişi ifadelerinin serbest bırakılmıştı.

2011 yılında TÜBİTAK Başkanlığı’na Gül tarafından atanan Yücel Altunbaşak, 10 Nisan’da görevden ayrılmıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında Altunbaşak’ın karşılıklı mutabakatla görevinden ayrıldığını iddia etmişti. 

Medyada yer alan haberlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin atadığı ve aynı zamanda hemşehrisi olan bir bürokratın "anlaşılmaz sebeplerle" gözaltına alınmasına sert tepki gösterdiği, anında devreye girdiği ve Altunbaşak mahkeme tarafından serbest bırakılana kadar avukatından sürekli bilgi aldığı iddia edilmişti.

SADECE YURTDIŞI YASAĞI KONULMAMIŞ

BAROTÜRK, Yücel Altunbaşak ile ilgili mahkeme kararına ulaştı. Kararda TUBİTAK eski başkanına sadece yurtdışı yasağı değil, Ankara dışına da çıkış yasağı konulduğu görülüyor.
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda TUBİTAK eski Başkanı Yücel Altunbaşak için;

CMK 109/3-a maddesi gereğince yurtdışı çıkış yasağı, CMK 109/3-k maddesi gereğince de ANkara ili dışına çıkış yasağı konulduğu belirtiliyor.

GÜL GÖRÜŞMEK İSTERSE ANKARA'YA GELECEK!

Bu karara göre, şehir dışına çıkış yasağı kaldırılmadığı sürece, eğer Abdullah Gül, hem hemşehrisi olan hem de TUBİTAK'a başkan olarak atadığı Yücel Altunbaşak ile görüşmek isterse, Ankara'ya gelmek zorunda kalacak.

Kaynak:Barotürk

<< Önceki Haber Gül'ün atadığı eski TÜBİTAK başkanına yasak geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER