17 Aralık öncesi Zarrab'a teminat verildiği ortaya çıktı!

Karşı gazetesinin ulaştığı tapelerde Muammer Güler ile Reza Zarrab arasındaki görüşmenin şoke eden kayıtları yer alıyor.

17 Aralık öncesi Zarrab'a teminat verildiği ortaya çıktı!

  • Tapelerde Zarrab, Eski içişleri bakanı Güler'e MİT ve Maliye'de kendisiyle ilgili bir soruşturma olup olmadığını soruyor. 
  • Bakan Güler Zarrab'a "Vallahi böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım" cevabını veriyor.

Karşı gazetesi, 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili bazı tapeler yayınladı. Tapelere göre operasyondan önce Reza Zarrab'ın dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'e kendisiyle ilgili olarak MİT ve Maliye'de herhangi bir soruşturma olup olmadığını soruyor. Bakan Güler Zarrab'a "Vallahi böyle bir şey varsa senin önüne ben yatarım ya." cevabını veriyor.

Karşı gazetesinin manşetinde Ufuk Köroğlu imzasıyla yer alan habere göre, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nün yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili teknik ve fiziki takibi devam ederken telefon kayıtlarına yansıyan görüşmelere göre Sarraf'ın hakkında bir soruşturma yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyor. Zarrab önce 8 Ekim 2013 günü Muammer Güler'in  uzaktan akrabası Rüçhan Bayar'ı arıyor. Bayar Zarrab'a İçişleri'nde böyle bir çalışmanın olmadığını söylüyor.

Bu konuşmanın geçtiği gün Zarrab, Muammer Güler'le de makamında yüz yüze görüşüyor. Görüşmeden 3 gün sonra, 11 Ekim 2013, Reza Zarrab, bu kez Muammer Güler'le telefonda görüşüyor. Soruşturma dosyasında yer alan kayıtlara göre, 17 Aralık öncesi basında çıkan haberlerden rahatsız olan Reza Zarrab, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'i arayarak konuyu soruyor.

"SENİN ÖNÜNE BEN YATARIM..."

Tapelere göre Muammmer Güler, Reza Zarrab'a şu sözlerle güvence veriyor: "Abicim sen rahat ol. Vallahi öyle bir şey varsa, senin önüne ben yatarım ya! İçişleri Bakanlığı'nda, Maliye'de ve MİT'te bir şeyin yok..."

<< Önceki Haber 17 Aralık öncesi Zarrab'a teminat verildiği ortaya çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER