17 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasına takipsizlik kararı verdi.

17 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik

Eski AKP'li bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler'in istifasıyla sonuçlanan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.

İş adamı Reza Zarrab ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında, "usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesiyle, bu suçlardan kovuşturmaya gerek duyulmadığı ifade edildi.Savcılığın eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'a ile ilgili 'Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla dosyasını ayırdığı diğer suçlamalar yönünden ise takipsizlik verdiği belirtildi.
 

Yolsuzluk soruşturması dönemin Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün sorumluluğunda olan birimde savcı Celal Kara tarafından başlatılmıştı. 17 Aralık’ta yapılan operasyonda Sarraf, Güler ve Çağlayan dahil çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. Bakan çocukları, Sarraf ve Aslan dahil 14 kişi tutuklanmıştı. 

Ancak soruşturmayı yapan savcı Celal Kara dosyadan alınmış, yerine önce üç savcı, daha sonra da savcı Ekrem Aydıner görevlendirilmişti. Bir süre sonra da tüm tutuklu şüpheliler serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamındaki 96 şüpheli hakkında da takipsizlik kararı verilmişti.


<< Önceki Haber 17 Aralık yolsuzluk dosyasına takipsizlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER