242 bin polise 2. şark tayini sürprizi

İçişleri Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu’da ortaya çıkan tecrübeli personel açığını bu yöntemle kapatacak.

242 bin polise 2. şark tayini sürprizi

242 bin polis ikinci kez "şark" hizmeti yapacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, terör riski ve toplumsal olayların yoğun olduğu Doğu-Güneydoğu Anadolu'ya tecrübeli polis takviyesi yapmak için atama sistemini değiştirdi.

Bugün'de yer alan habere göre; tüm polisleri kapsayacak yeni uygulama bu yılki genel atamalarda hayata geçirilecek. Daha önce bir kez şark görevini yapan ve batı illerinde 15 yılını dolduran polisler 2. bölge illerine tayin edilecek. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen polisler istedikleri illere atanacak.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 81 İl Valisi'ne gönderdiği genelgede, "Daha önce 2. bölge illerde görev yapmış ve mesleğinde en az 15 yıllık birikimi olan, tecrübeli, bölgeyi tanıyan genel hizmet ve diğer branşlı personel de atama planlamasına dahil edilmiştir. Bu uygulama ile öncelikli olarak terör riskinin ve teröre bağlı toplumsal olayların yoğun olduğu illerde bölgeyi bilen, tecrübeli ve birikimli personel istihdamının sağlanarak, güvenlik hizmetlerinin daha etkin, verimli ve profesyonel olarak sunulabilmesi amaçlanmaktadır" dedi.
<< Önceki Haber 242 bin polise 2. şark tayini sürprizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER