28 Şubat davasında sıcak gelişme

28 Şubat davasının 33. duruşmasında son dakika gelişmesi...

28 Şubat davasında sıcak gelişme

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Bir haftalık aranın ardından devam eden duruşmaya reddi hâkim talebi ile başlandı. 

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan dava, 33. duruşması ile devam ediyor. Müşteki avukatlarından Hüsnü Tuna ve Cüneyt Toroman reddi hâkim taleplerini sözlü olarak iletmek istedi. Sözlü taleplerini iletirken, Toroman’ın mahkeme heyeti için 'davaya vakıf olmamaları suçun vasfı ve oluşumu konusunda donanımsız olmaları' ifadelerini kullandıkları için mahkeme başkanı tarafından mahkemeyi itham ettikleri için talepleri alınmadı. Sözlü talepleri alınmayan avukatlar reddi hakim taleplerini yazılı olarak sundu. 

Kararı değerlendiren mahkeme heyeti, müşteki avukatlarının reddi hâkim taleplerini reddetti. Tutuklu sanıkların hazır bulunduğu duruşmaya davanın bir numaralı sanığı, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı yine katılmadı. 

CİHAN
<< Önceki Haber 28 Şubat davasında sıcak gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER