500 gönüllü ile 15 bin aileye et yardımı yapıldı

2010 yılında asrın en büyük sel felaketini yaşayan ülkenin yaralarını sarmak için koşturan Kimse Yok Mu’nun sel mağdurları için yaptırdığı İkbaliye kasabasında, artık sevgi ve mutluluk seli hakim.

500 gönüllü ile 15 bin aileye et yardımı yapıldı

Türkiye’den iki gün sonra Kurban Bayramı'nı kutlayan kardeş ülke Pakistan’da, Kimse Yok Mu gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. 2010 yılında asrın en büyük sel felaketini yaşayan ülkenin yaralarını sarmak için koşturan Kimse Yok Mu’nun sel mağdurları için yaptırdığı İkbaliye kasabasında, artık sevgi ve mutluluk seli hakim.

300 ailenin barınma imkanı bulduğu kasabaya Kimse Yok Mu, her fırsatta yardım götürmeye devam ediyor. Kurban Bayramı vesilesi ile kasabada kesim yapan Kimse Yok Mu, kapı kapı dolaşarak hanelere et yardımı yaptı. 

Selzedeler, Kimse Yok Mu Pakistan temsilciliği ile geçirdikleri Kurban Bayramı'nı, şenlik havasında yaşadı.

Bayram namazı sonrası kasaba halkı gülen gözlerle bayramlaştı ve kurban kesimine geçildi. Paketler birer birer tartıldı ve 5 kiloluk poşetler halinde kasabada bulunan bütün hanelere dağıtıldı.

Mutlulukları gözlerinden okunan kasabadaki çocuklar, Kimse Yok Mu temsilcisinin dağıttığı bayram şekerini sevinçle karşıladı. Bir çocuk ise mutluluğunu, şarkı söyleyerek paylaştı.

Kurban Bayramı'nı İkbaliye kasabasında geçiren Kimse Yok Mu Pakistan temsilcisi Özcan İnan, "Bu bayramı selzede kardeşlerimizle geçirdik. Biz onlarla et ve tırnak gibiyiz. Yardım yapmaktan geri durmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu fedakar halk bizden yardım bekliyor. Buna kayıtsız kalamayız." dedi.

Bu sene Kurban Bayramı'nda 75 bin Pakistanlının kurban eti yemesine vesile olan Kimse Yok Mu, başta Karaçi, Lahor, İslamabad olmak üzere 15 farklı kesim yerinde 500 gönüllü ile 15 bin aileye et yardımı yaptı. 3 bin kurbanın kesimini gerçekleştiren dernek, Pakistan’ın dört bir yanına ulaşarak et dağıtımı yaparken, bu bayram da hayırsever Anadolu insanının Pakistanlı kardeşlerinin dualarında anılmasına vesile oldu.

CİHAN
<< Önceki Haber 500 gönüllü ile 15 bin aileye et yardımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER