6 polis açığa alındı

6 polis açığa alınırken, soruşturmanın açılmasında etkili olan 2 şube müdürü terfi etti...

6 polis açığa alındı

Mahkeme kararı gereği şubelerine dönen 6 polis, açığa alınırken; soruşturmanın açılmasında etkili olan 2 şube müdürü, üçüncü sınıf polis memuru olmalarına rağmen terfi etti.

Şanlıurfa’da mahkeme kararı gereği eski şubelerine dönen 6 polis, açığa alındı. Polislere neden açığa alındıkları konusunda bir gerekçe sunulmadı. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası başlayan tasfiyeler kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube’de görevli 6 polis, görevden alınmalarını yargıya taşıdı. Şanlıurfa İdare Mahkemesi’nde görülen dava polislerin lehine sonuçlandı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü konuyu Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi de polislerin lehine karar verdi. 6 polis bu kararla eski görevlerine döndü.

Ancak İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı bu kez de 6 polise açığa alındıklarını bildirdi. Kendilerine herhangi bir gerekçe de sunulmadı.

Zaman'ın haberine göre, açığa alınan polislerin silah ve personel kimlik kartlarına da el konulduğu öğrenildi.

Öte yandan bu soruşturmanın açılmasında etkili olan 2 şube müdürü, üçüncü sınıf polis memuru olmalarına rağmen terfi etti. İki şube müdürü ise il emniyet müdür yardımcılığına getirildi. 

<< Önceki Haber 6 polis açığa alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER