ABD'li sözcüden Erdoğan'ın o sözlerine ilginç cevap

ABD'den Başbakan Erdoğan'ın 'Gezi olaylarının arkasında ABD'deki bazı grupların olduğu' sözlerine ilginç bir cevap geldi.

ABD'li sözcüden Erdoğan'ın o sözlerine ilginç cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf Marie Harf, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Gezi olaylarının arkasında ABD'deki bazı grupların olduğu' açıklamasına, "Demokratik protestoların hiçbirinin ardında değiliz" yanıtını verdi, Erdoğan'ın açıklamalarına dair ''saçmalık'' ifadesini kullandı

Harf, bunun Türkiye'nin bir iç meselesi olduğunu kaydetti. 

Başbakan Erdoğan PBS televizyonundan Charlie Rose'a verdiği mülakatta, Türkiye'deki Gezi Parkı odaklı olaylarda, Mısır ve Ukrayna'da yaşanan toplumsal olayların arkasında ABD'deki bazı grupların olduğunu söylemişti.

Posta212.com sitesinin haberine göre Harf, bu iddialarla ilgili soruya karşılık olarak şunları söyledi:

Açık olmakta yarar var. Bu bahsettiğiniz yerlerde (olanların) hiçbirisi ABD’yle ilgili değil. Biz, bu bahsettiğiniz meşru, demokratik protestoların hiçbirinin arkasında değiliz. Açık olalım, bu ABD ile ilgili bir şey değil. Bunlar Türkiye’nin iç konuları.”

-Ama Başbakan Erdoğan, aynı senaryonun Ukrayna, Mısır ve Türkiye’de uygulandığını iddia ediyor.

Biz bütün dünyada insanların kendi görüşlerini özgürce, meşru şekilde ifade etmesinden yanayız. Ama bunun ABD ile ilgisi olmadığını söylüyorum, ama onların (halkaların) bu kabiliyetinin olması gerektiğini ifade ediyorum.

-Peki Başbakan’ın dile getirdiği ABD veya Batı’da bazı grupların, bu ülkelerdeki olayları tetiklemesi konusuna ne diyorsunuz?

Saçmalık. Bu bölgelerde olan gerçeklerle uyuşmuyor.

<< Önceki Haber ABD'li sözcüden Erdoğan'ın o sözlerine ilginç cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER