AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar

AK Parti MKYK sonrası Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, partinin Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantı, 4 saat 15 dakika sürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik toplantının ardından açıklama yaptı.

Çelik'in konuşmasından satır başları:

Erken seçim iddialarına cevap

Çelik, erken seçim iddialarına ilişkin: Bu iddianın tamamen mesnetsiz, tamamen gereksiz, asparagas demeyeceğim ama hayal mahsulü olan bir iddia olduğunu ifade etmek isterim. Evet, önümüzde bir seçim var, o da malumunuz Mart 2014'tedir. Mart sonunda mahalli idareler seçimleri yapılacaktır. Daha sonra Ağustos ayında insanımız, ülkemiz Cumhurbaşkanı'nı seçecektir, 2015 Haziran ayında da genel milletvekili seçimi yapılacaktır. Artık Türkiye'de istikrar var, Türkiye'de siyasi istikrar var, AK Parti ile belirsizlikler ortadan kalkmıştır. Seçimlerin zamanında yapıldığı ve mutlaka zamanında yapılması gereken bir dönemdeyiz.

Gezi parkı meselesi nedeniyle olumlu atmosfer karartılmaya çalışılmıştır. Gezi Parkı'ndaki duyarlı tepkileri anladığımızı ilk gün söyledik. Orada ağaç katledilerek bildiğimiz tarzda bir AVM yapılırsa oraya ben de giderim dedim. Bu bir çevre duyarlılığı olmaktan çıkarıldı. Halkımız izliyor. Daha önce de belirli zamanlarda söyledik. Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır. Bugüne kadar bu halk her zaman AK Parti kadrosunu ve liderini takdir etmiştir.

70 milyar gibi bir zarar meydana gelmiştir

Demokratik tepkileri her zaman anlamlı bulduk. Ama camı indirilen esnafı, devrilen ambulansları hiç mi görmüyoruz. 70 milyar gibi bir zarar meydana gelmiştir. Hayatını kaybeden insanlar olmuştur. Bunu maddiyatla telafi edemezsiniz. Masum bir hareketi bir vandalizme dönüştürenler millet vicdanında mahkum edileceklerdir. Başbakanımız birkaç çapulcu dedikleri bunlardır.

2011'de İngiltere'de benzer bir hadise meydana geldi. Polis bir vatandaşı öldürdü. Halk sokağa döküldü. O zaman da yakıp yıkanları İngiltere Başbakanı çapulcu olarak nitelendirdi.

Demokratik yollarla tepkisini koyanlara da çapulcu denilmiş gibi öfke kabartıldı. Sosyal medyada ne tür yalanların ortaya atıldığını, ne tür hakaretlerin havada uçuştuğunu takip ettik. Kendi kendimize zarar vermeyelim. Polis bizimdir, ülke bizimdir. Ak Parti'ye zarar verdiklerini zannediyorlar ama ülkeye zarar veriyorlar. Talebi olanlar, bir şeye itiraz edenler insanları elbette demokratik usullerle ortaya koymalarından rahatsız olmayız. Gösterici işi terör derecesindeki şiddete götürürse haklı olduğu konuda bile haksiz konuma düşer.

Çevre üzerinden birileri bizi eleştiriyorsa önce elinzi vicdana koymaları gerekiyor. AK Parti döneminde 2 milyardan fazla ağaç dikilmiştir.

Biz 76 milyonun iktidarıyız

Her şeye karşı çıkan hastalıklı bir zihniyet var. Bunların kimlerden oluştuğunu gayet iyi biliyorsunuz. İzmit'teki SEKA parkı, park haline getirildiği zaman hangi kıyametleri koparıldığını biliyorsunuz. Üçüncü köprü de yapılmasın, havalimanı da yapılmasın. Bunların kimin ekmeğine yağ sürdüğünü hep birlikte izleyelim. Biz 76 milyonun iktidarıyız. Sayın Başbakanımız 11 yıldır bu ülkede başbakanlık yapmaktadır. İnsanların şahsi tercihleri, inançları bizim için saygıdeğerdir. Eğer bu konuda algı sıkıntısı varsa bunları gidermeye de her zaman hazır olduğumuzu söyledik. 

İçki düzenlemesi yasak olarak sunulduysa burada iyi niyet aranamaz. ABD'den gelenler yasaklamışsınız dediler, içki yaşının 18 olduğunu söylediğimde hayret ettiler.

12 Eylül 1980 darbesinden önce kaşınan bazı hassasiyetler bugünlerde tahrik ediliyor. Bazı illerimizde mezhep çatışmasına dönebilecek kışkırtmalar yapılıyor. Biz herkesin mezhebine saygı duyarız. Sükunetle, çocuklarımızın geleceğine zarar vermeyecek şekilde yolumuza devam etmeliyiz.

Muhsin Ertuğrul tiyatrosu yıkılacağı zaman birileri kıyamet kopardı. Yeni halini görenlerin pişman olması lazım.

AKM, depreme karşı dayanıksızlığını ortaya koymuş. Daha özgün bir mimari olarak yeniden açılmasının kime ne zararı var.

CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır

Bu istemezükçü lobi 1. köprüye de karşı çıkmıştır. Bugün iftihar kaynağı olan ne kadar eser varsa hepsine karşı gelmişlerdir. CHP'yi sorumluluk içinde takip etmeye davet ediyoruz. Kendine sivil toplum diyen ve bu hareketlerin kışkırtıcı olan bir takım kuruluşlar var. Dükkanı, camı çerçevesi parçalananlardan özür borçları yok mu? CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır. 63 yıldır milletin vicdanında mahkum ediliyorsunuz.

Son Taksim düzenlemesi birden ortaya çıkmış gibi lanse ediliyor. İstanbul'un çılgın projeleri arasında takdim edilen bir projedir. Topçu Kışlası hariç unsurlar oybirliği ile belediye meclisinden geçmiştir. Tutarlı olmak lazım.

Hadiseleri değerlendiririz, halkın takdiri de önemlidir. Değerlendirmelerimizi yapar yine milletle olan yolculuğumuza devam ederiz.
<< Önceki Haber AK Parti MKYK sonrası önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER