AK Saray'la ilgili gündem olan o iddia Meclis'te

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için İşsizlik Fonu’ndan harcama yapıldığı ddialarını Meclis gündemine taşıdı.

AK Saray'la ilgili gündem olan o iddia Meclis'te

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyetinin 1 milyar 370 milyon TL olduğunu hatırlatan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bakan Şimşek'e, "Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için İşsizlik Fonu’ndan harcama yapılmış mıdır, yapıldıysa Saray için harcanan bu miktar ne kadardır?" diye sordu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan MHP milletvekili Lütfü Türkkan, şu soruları yöneltti

12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılmaya başlanan Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti 1 milyar 370 milyon TL olarak açıklanmış,1.000 odalı olduğu söylenen Saray için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon TL harcandığı, 2015’te 300 milyon TL ödenek ayrıldığı belirtilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 20 Ekim itibarıyla İşsizlik Sigortası Fonu'nun 79 milyar TL'ye ulaştığını söylemiştir. İşsizlik oranının yüksekliğine rağmen bugüne kadar fondan işsiz kalanlara ödenen miktar 8 milyar TL ile sınırlı kalmıştır. İşsiz vatandaşlara aktarılan payın düşük seviyelerde kalması işsizlik fonunun nereye harcandığını tartışmalı hale getirmiştir.

Bu nedenle;
1-Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı için İşsizlik Fonu’ndan harcama yapılmış mıdır, yapıldıysa Saray için harcanan bu miktar ne kadardır?
2-Yeni Saray için İşsizlik Fonu’ndan harcama yapılması doğru mudur, bu Saray için İşsizlik Fonu’ndan harcama yapılması neye göre belirlenmiştir?
3-Milyonlarca işsiz olan bir ülkede ödeme yapılanların sayısının şimdiye kadar yılda 500 bini bulmaması ve yapılan toplam ödemenin İşsizlik Fonu’nun 10’da biri kadar olması ne ile açıklanabilir? 4-Durum bu kadar vahimken bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir Cumhurbaşkanı’na yapılmayan bu ayrıcalık neden 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmış ve bu kadar para harcanmıştır?  
<< Önceki Haber AK Saray'la ilgili gündem olan o iddia Meclis'te Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER