AKP kulislerinde bu konuşuluyor!

AKP Genel Merkezi’nin ‘tek liste’ ısrarı, iktidar partisinin kongrelerinde bugüne kadar alışık olmadığımız sahnelerin yaşanmasına sebep oluyor.

AKP kulislerinde bu konuşuluyor!

Kongrelerde, antidemokratik tutumu kabul etmeyerek ikinci liste çıkaran partililer, tehdit ve yer yer fiziki müdahalelerle bastırılmaya çalışılıyor. Bütün engellemelere rağmen seçimi kazanan adaylara ise istifa baskısı yapılıyor. Parti üst yönetiminin her fırsatta dile getirdiğisandık ve milli iradeye saygı’ söylemini boşa çıkaran durumun son örneği Zonguldak’ta yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu Çaycuma ilçesinde yapılan AKP İlçe Kongresi’ni kazanan Adil Düzlü’nün istifasının istendiği belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, genel merkezin adayı Vedat Emeksiz’e rağmen adaylığını koyup 2 oy farkla ilçe başkanlığına seçilen Adil Düzlü’yü arayarak istifa etmesini istedi.  Kendisine yapılan baskıyı doğrulayan Düzlü, “Genel merkez tarafından yetkilendirilen bölge koordinatör milletvekilimiz Ali Ercoşkun tarafından şahsıma genel merkezin istifa etmem yönünde bir kararı olduğunu söyledi. Kongreden önce genel merkezin belirleyeceği tek adaya delegelerimizin riayet etmesi istenmişti. Teşkilatımızda sıkıntılar vardı. Bunu dile getirmemize rağmen çözüm alamayınca aday olmaya karar verdim.” dedi.

Koordinatör milletvekilinin istifa tavsiyesini arkadaşlarıyla değerlendirdiğini ifade eden Düzlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçilmiş olan delegelerle seçime girdik. Arkadaşlarımız bu görevi bana tebliğ ettiler. Bu mesele Adil Düzlü meselesi olmaktan çıkmıştır. Bize destek veren herkesin emeği vardır. Bizler de tavrımızı ona göre sergilemek zorundayız. Şu an görevimin başındayım.”

Çaycuma’nın yanı sıra Kilimli İlçe Teşkilatı’nda da benzer bir durum yaşanıyor. Pazar günü gerçekleştirilen ve 289 delegenin oy kullandığı kongrede, İsmail Ofluoğlu başkan seçildi. Seçimi kaybeden eski İlçe Başkanı Cavit Taşcı da rakibini tebrik etti ve başarı diledi. Ancak Bölge Koordinatörü İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, kongrenin ardından İsmail Ofluoğlu’nu telefonla ayarak görevi bırakmasını istedi. Buna karşılık Ofluoğlu’nun da Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü gibi istifa etmeyi düşünmediği öğrenildi.Zaman
<< Önceki Haber AKP kulislerinde bu konuşuluyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER