AKP’lilere manşetten son dakika mesajları!

Meclis Genel Kurulu’nda yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan dört eski bakan hakkında yapılacak ‘Yüce Divan’ oylamasıyla ilgili olarak havuz medyası iş basında...

AKP’lilere manşetten son dakika mesajları!

AKP'li dört milletvekili hakkında, bakanlık dönemlerine ilişkin suçlamalarla ilgili, “Yeterli şüphe oluşturan delil bulunamadığından Yüce Divan’a sevk edilmemeleri” yönünde çıkan Meclis Soruşturma Komisyonu raporunun görüşmesi bugün yapılacak. Adı yolsuzluk iddialarına karışan dört eski bakanı Yüce Divan’a göndermemesi için elinde geleni yapan hükümete yakın bazı gazeteler bugün Meclis’te yapılacak oylama öncesinde de kolları sıvadı.  Meclis Soruşturma Komisyonu’nun Yüce Divan için kara vereceğin gün, manşetten algı operasyonu yaparak, 'Yüce Divan'la darbe girişimi gibi' haberlerle çıkan hükümete yakın medya bugün de boş durmadı. Sabah ve Yenişafak ilk sayfalarındaki haberlerle milletvekillerine ‘mesaj’ gönderdi.

Sabah: Meclis’te tuzağı bozma günü


Sabah, uzun süredir dört bakanla ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin kullandığı ‘paralel tuzak’ tanımını dile getirmekten çekinmediği haberinde, bugün yapılacak oylamada AKP’nin bakanları koruyacağı öngörüsünde bulunarak direk mesaj gönderdi.

Gazete, “17-25 Aralık darbe girişiminde başarısız olan Paralel Yapı, yarım kalan planını Yüce Divan üzerinden devreye sokmaya çalışıyor” derken, bakanların Yüce Divan’a gönderilme ihtimalini de şöyle değerlendirdi: “‘Dört Bakan Yüce Divan’da aklansın’ kumpasının asıl hedefinin, haziran seçimlerinde seçmen tercihlerini etkilemek olduğu vurgulanıyor.”

Bakanların Yüce Divan’a gitmeleri için AKP’den 54 firenin gerektiğini belirten Sabah, “Kulislerde bu ihtimalinin zayıf olduğu konuşuluyor. AK Parti grubunun oylamada, darbe planını boşa çıkarma yönünde hareket etmesi bekleniyor” diye yazdı.  Sosyal medyada Gazetedeki bu haberi paylaşanlar Meclis'e mesaj mı gönderiliyor?" yorumları yaptı.

Yenişafak: Yolsuzluk değil darbe girişimi

Yenişafak, Sabah’ın aksine kehanette bulunmasa da, yolsuzluk operasyonularını bir kez daha ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirmekten de geri durmadı.

Gazete, “17-25 Aralık darbe girişimine kılıf olarak uydurulan yolsuzluk iddialarıyla ilgili son sözü TBMM söyleyecek. 4 eski bakan hakkındaki iddiaları incelemek için kurulan ve paralel yapının hükümeti devirmek için delil ürettiğini ortaya koyan Soruşturma Komisyonu’nun raporu bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek” diye yazdı.
<< Önceki Haber AKP’lilere manşetten son dakika mesajları! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER