AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan görev hatırlatması

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin görevini bir kez daha hatırlatıp, 'insanlık onurunu koruma' vurgusu yaptı..

AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan görev hatırlatması

Ankara'da yaptığı konuşma ile gündemi sarsan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç bu kez İstanbul'da kürsüye çıktı. Haşim Kılıç konuşmasında hükümet kanadından gelen tepkilere cevap vermemeyi tercih etti. 

Cuma günü manifestosu niteliğinde bir konuşma yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, bu kez İstanbul'da Asya ülkeleri Anayasa Mahkemeleri'nin üyelerine hitap etti ve "Anayasal düzenlemelerin zamanın aşındırıcılığına karşı direnebilmesinin en temel unsuru ve en önemlisi insan hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınmasıdır." sözleriyle temel insan haklarına vurgu yaptı.

Haşim Kılıç Ankara'da "İnsanlık onurunu korumak Anayasa Mahkemelerinin en temel görevidir" demişti. Asya ülkelerinden gelen meslektaşlarına da aynı çağrıyı tekrarlayıp "Dünyada kurulu anayasa mahkemelerinin asli ve ortak görevleri ırk, renk, din ve inanç ayrımı gözetmeden herkesin doğuştan varlığına inandığı insanlık onurunu korumak ve gözetmektir." diye konuştu.

Haşim Kılıç, hak ihlallerine dikkat çekti. Temel hak ve özgürlüklerin yasama ve yürütme tarafından korunması gerektiğini söyleyen Kılıç, "Yargı ise son tahlilde olabilecek hak ihlallerini ortadan kaldıran güçtür." ifadelerini kullandı..
<< Önceki Haber AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan görev hatırlatması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER