Uyuşturucu belası korkunç boyutlarda! Uyarılara kulak verin

Küçük yaşlardaki gençlerimizi hedef alan uyuşturucu tacirleri, amaçlarına ulaşmış gibi görünüyor. Lakin ilk okul çağındaki çocukların bile uyuşturucu müptelası olması acı gerçeği gözler önüne seriyor.

Uyuşturucu belası korkunç boyutlarda! Uyarılara kulak verin

Uyuşturucu belası daha çok lise çağındaki gençlerimizi hedef alıyor. 

Bir kere denemekle kandırılan çocuklar bile büyük risk altında. Tehlike, hepimizi endişelendirecek derecede korkunç boyutlara ulaşmış durumda. Uyuşturucu belasının korkutucu boyutlara ulaştığını söyleyen uzmanlar, çocuklardaki ergenlik dönemine dikkat çekti.
 
Uyuşturucu kullanımının son bir kaç yıl içinde çok yaygınlaştığını ifede eden uzmanlar, '' Ciddi bir şekilde para getiren bir sektör olduğu için herkes bir şekilde buradan nemalanmaya çalışıyor.'' şeklinde konuştu.

Uzmanlar, 14 - 15 yaşındaki çocukların genelde arkadaş ortamında ve meraktan başladığını belirterek  kullanım yaşının korkutucu boyutlara ulaştığını söyledi.

Metropol şehirlerde kullanım oranının daha yüksek olduğunu ve zehirin ilkokullara kadar girdiğinin sayılarla sabit olduğunun altını çizen uzmanlar, ''Uyuşturucuya küçük yaşta başlayan ya da zehiri bir kere de olsa deneyen bireyler büyük risk altında. Ergenler risk almayı övünç meselesi haline getirebiliyorlar. Hazzı on hemen yaşamak istiyorlar erteleyemiyorlar. Bu, rus ruleti gibidir. Kiminde bir kerelik kullanım bağımlılık yapar, kiminde yapmaz.'' dedi.











<< Önceki Haber Uyuşturucu belası korkunç boyutlarda! Uyarılara kulak verin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER