Arınç'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı için sürpriz yorum

Bülent Arınç'tan cumhurbaşkanlığı seçimine dair soruya, 'Bugün için tek Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül' cevabı verdi..

Arınç'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı için sürpriz yorum

Bir televizyon kanalında soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir soru üzerine, "Bugün için" Cumhurbaşkanlığı'na tek aday olarak Gül'ü gördüğünü söyledi.

Bülent Arınç, kendisine yöneltilen "O zaman cumhurbaşkanlığı için tek aday Sayın Gül müdür?" sorusunu cevaplarken "Bugün için ben öyle görüyorum, çünkü 7 yıllık performansı ve aldığı karnede ben bütün notlarının pekiyi olduğunu görüyorum. Bu bizim de gönlümüze hoş gelecek bir şey olur. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız ben teşekkür ederim ama bu görevi yaptım. Bundan sonra bir başka arkadaşımız veya bu işi daha başarıyla yapacak bir insan da olabilir derse o zaman şöyle herkes kendine dönüp bakacaktır." ifadelerini kullandı..

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı olup olmayacağı konusunda ise "12 yıl başarılı bir başbakanlıktan, güçlü bir liderlikten sonra, Türkiye bunca faydalı, olumlu hizmetlerini gördükten sonra, böyle bir makamı, şühpesiz Sayın Gül ile konuştuktan sonra, kendisinin aday olmasını ve Allah kısmet ederse, bütün gücümüzle çalışarak birinci turda da yüksek bir oyla seçilmesini arzu ederiz. Ben tercihimi böyle belirledim" şeklinde değerlendirdi..

AA
<< Önceki Haber Arınç'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı için sürpriz yorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER