Abdullah Çatlı mezarı başında anıldı

Susurluk kazasının 18. yıl dönümünde, Abdullah Çatlı memleketi Nevşehir'de mezarı başında anıldı.

Abdullah Çatlı mezarı başında anıldı

Susurluk kazasının 18. yıl dönümünde, Abdullah Çatlı memleketi Nevşehir'de mezarı başında anıldı.

3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ölüm yıl dönümünde memleketi Nevşehir'de anma programı düzenlendi. İlk olarak Kurşunlu Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığında bulunan kabri başında devam eden programa Sedat Peker, Abdullah Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı, eşi Meral Çatlı ve kızları, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Abdullah Çatlı’nın mezarı başında Mahmut Kemikkıran tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Törende konuşan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, babasının her zaman devletine hizmet etmek için çaba gösterdiğini ve bayrak gibi bir ömür sürdüğünü belirterek, "Abdullah Çatlı bayrak gibi bir ömür sürdü. Babama ait hesap verilemeyecek maddi ve manevi bir husus ortaya çıkartsınlar ben bu ülkeyi terk ederim. Bunu 18 yıl önce de söyledim. Abdullah Çatlı şahsı adına maddi hiçbir çıkar gütmeden ölüme gülerek, koşarak gitti. PKK ve ASALA ile mücadele ederek devletine bayrak olmuştur. Abdullah Çatlı ülküsü adına, davası adına bayrak gibi bir ömür sürdü. Bayrak gibi yaşadı. Abdullah Çatlı ölmedi. Buradaki herkes Abdullah Çatlı. " dedi.

Gökçen Çatlı, anma etkinliği için Türkiye'nin çeşitli illerinden Nevşehir'e gelen sevenlerine teşekkür etti. Gökçen Çatlı'nın konuşmasının ardından Sedat Peker, Abdullah Çatlı'nın annesi Remziye Çatlı'nın elini öperek Çatlı'nın mezarına karanfil bıraktı.

CİHAN
<< Önceki Haber Abdullah Çatlı mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER