Abdullah Gül vasiyette bulundu

"Abdullah Gül, baba ocağı Kayseri'yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi."

Abdullah Gül vasiyette bulundu

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, vasiyette bulunarak, vefatı halinde mezarının memleketinde olmasını istediğini belirterek," Allah geçinden versin. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, baba ocağı Kayseri'yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi. Biz de kendisi için anıt mezar yeri tahsis ettik." dedi.

ŞEHİR MEZARLIĞININ GİRİŞİNE DEVLET MEZARLIĞI

Zaman'ın haberine göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye çalışmalarını anlatmak amacıyla düzenlediği toplantıda, şehir mezarlığı girişine yapacakları devlet mezarlığı hakkında da bilgi verdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat etmesi durumunda Kayseri'de toprağa verilmesi yönündeki isteği üzerine Başkan Özhaseki, bu konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçireceklerini anlattı.

GÜL VASİYET ETTİ, BELEDİYE YERİNE GEİTRECEK

Başkan Özhaseki, Abdullah Gül'ün Kayseri'ye son gelişinde mezarının Kayseri'de olması konusunda kendilerine vasiyet gibi sözler sarf ettiğini belirterek, "Allah geçinden versin. Sayın Cumhurbaşkanımız Gül, baba ocağı Kayseri'yi çok sevdiğini ve o nedenle mezarının burada olmasını istediğini söyledi. Onun bu sözleri üzerine Büyükşehir Belediye Meclisi'nden karar alıp, Şehir Mezarlığı'nın girişindeki taziye evinin hemen arkasındaki yeşil alanda devlet mezarlığı oluşturacağız." diye konuştu.
<< Önceki Haber Abdullah Gül vasiyette bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER