'Ak Emniyet' yasasına sert tepki

CHP’li Tanal, hükümetin kendisinden olmayanları tasfiye edeceğini belirtti. MHP’li Yeniçeri ise ‘paralel’ iddiasıyla MHP’li ve CHP’li kadroların çıkarılacağını belirtti.

'Ak Emniyet' yasasına sert tepki

Taraf Gazetesi dünkü sayısında hükümetin, emniyet teşkilatının yapısını tamamen değiştirecek bir yasa tasarısını Meclis’e sunmaya hazırlandığını duyurdu. ‘Emniyeti sıfırlama’ tasarısı ismi verilen yasal değişiklik ile, mevcut birinci sınıf emniyet müdürlerinin tamamının üç ay içinde emekli edilmeleri öngörülüyor.

HAK ARANAMAYACAK

Polis Akademisi kapatılarak, hocaları başka üniversitelere aktarılacak. Görevden almalar ve soruşturma açılması konusunda da idareye büyük kolaylıklar getiriliyor. AK Parti’ye yakın isimlerin yükselmesine izin verecek bir sistemin kurulacağı iddia ediliyor. Tasarıyla emniyet mensuplarının göreve iade gibi hak arama girişimlerinin önü de kesilecek. Emniyet yapısını baştan aşağıya değiştirecek tasarıya tepkiler yağdı.

DİKTAYA YÖNELME VAR

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Tasarıda polis; hukuk devletinin gereklerine uygun değil, iktidarın talimatları ile hareket eden polis teşkilatı olacak. Hangi ülkelerde parti polisliği var; İran'daki Devrim Muhafızları, Suriye'deki El Muhaberat. AKP kendisinden olmayanları tasfiye, kendisinden olanları emniyete alacam sistem peşinde; parti polisi kuruyor.

EMNİYETİ SIFIRLAMA OPERASYONU

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri: Haberin doğru olduğunu varsayarak konuşuyorum. Emniyet teşkilatını sıfırlama operasyonudur. Rütbelerin tasfiyesinin yapıldığı Bolşevik ihtilaline benziyor. Kazanılmış hakların yok sayılması adeta bir köle memur sistemi getirildi. Düzenlemenin amacı sözüm ona paralelle mücadele adı altında devlet kadrolarından MHP’li ve varsa CHP’li kadroları tasfiye amacına yönelik. Parti memuru ile devlet memurunu birbirine karıştırmamak gerekir.

İMRALI'YA SÖZ VERİLDİ

DYP Genel Başkanı Av. Çetin Özaçıkgöz: Her geçen gün demokrasiden ayrılıyorlar. Bir diktatörlüğe doğru gidiyorlar. Türkiye’deki demokrasi görünümlü diktatörlüktür. Aklın, mantığın, hukuk devletinin kabul edeceği bir şey yok ortada. Dikkat edilirse iktidar terörle mücadele edenleri böyle tasfiye ediyor. Her halde verilmiş sözler var PKK’ya, Kandil’e ve İmralı’ya. Verilmiş sözleri yerine getirmeye çalışıyorlar.

AMAÇ OTORİTER ARA DÖNEM
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Yasa çıktıktan sonra Anayasa Mahkemesi kararına kadar hukuksuz bir ara dönem yaratmak isteniyor. İktidarın amacı hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşıp otoriter bir ara dönem kurmak.

DARBE DÖNEMİNE BENZİYOR

GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin: Zorunlu emeklilik gibi uygulamaları darbe dönemi uygulamalarını hatırlatıyor. 76 yıllık Polis Akademisi’nin kapatılması, iyi yetişmiş kişilerin polis olmasının istenmediği sonucunu çıkarıyor.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber 'Ak Emniyet' yasasına sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER