Akredite gazeteci Arınç'a 'ilacımı getirin' dedirtti

Dün Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a, Hocaefendi'nin vefat edip etmediğini soran kadın gazetecinin durumu Ankara'da günün konusu oldu

Akredite gazeteci Arınç'a 'ilacımı getirin' dedirtti

Samanyolu Haber, Zaman, Bugün, Kanaltürk gibi saygın basın yayın kuruluşlarına soru sordurmamak için akreditasyon uygulamasını sürdüren Başbakanlık, içeri aldığı kişiler aracılığıyla kamuoyuna bir miktar yönlendirilmiş cevaplar verebiliyor. 

Akredite olan bazı gazetecilerse akla ziyan sorular sorabiliyor. Dün akşam Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç'a Nevin Çelik isimli bir kadın gazeteci, 'Fethullah Gülen'in 2013'te vefat ettiği söyleniyor' sorusunu sordu. Kaynak olarak bir yerel gazeteyi gösteren kadın gazeteciye Bülent Arınç'ın cevabı 'çocuklar toplantı sonrası ilaçlarımı getirin' şeklinde oldu. 

İşte o soru ve Arınç'ın cevabı



Samanyolu Haber'e bilgi veren Başbakanlık kaynakları, Çelik'in basın kartı sahibi olmadığını ifade etti. Ortada bir güvenlik zaafiyeti olmadığını da bildirdiler. Kendisinin internethaber sitesi için çalıştığını ifade eden Çelik'i söz konusu site yalanladı. 

Zaman Gazetesi'nin haberine göre de Çelik'in Başbakan'ı uzun süredir basın mensubu olarak takip ettiği de belirtildi.

Nevin Çelik, Başbakanlık akreditasyonuyla, dışarıda bırakılan gazeteciler içinse ibret vesikası olarak tarihe geçti.



<< Önceki Haber Akredite gazeteci Arınç'a 'ilacımı getirin' dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER