Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklanmayacak

Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra öldüğü iddiasıyla açılan davada karar beklentisi, müebbet cezayla yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın mahkemeye gelmemesi nedeniyle sona erdi.

Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklanmayacak

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemlerinde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın altıncı duruşması saat 09.30'da Kayseri'de başladı. Tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, Korkmaz Ailesi'nin karar beklediği duruşmaya böbrek taşı düşürmesini gerekçe göstererek katılmadı. İkinci şok ise mahkeme başkanının sözleriyle yaşandı: Bu durumda karar vermemiz mümkün gözükmüyor.

Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövüldükten sonra öldüğü iddiasıyla açılan davada karar beklentisi, müebbet cezayla yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın mahkemeye gelmemesi nedeniyle sona erdi. Mahkeme başkanı, "Bu durumda karar vermemiz mümkün gözükmüyor" dedi. Duruşma, sanık ve avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor.

Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili açılan davanın 6. duruşması yapılıyor. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan ve 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bugün karar bekleniyor. Dava nedeniyle polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliyeye çıkan bütün yollar araç trafiğine kapatıldı. Vatandaşlar ise adliye içine üst kontrolünden sonra alındı.

Dava için adliyeye gelen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel ve babası Şahap Korkmaz, polis noktasında kısa süre bekletildi. Polis müdürünün gelmesini beklediklerini açıklayan polislere aile ve CHP İl Başkanı Mustafa Ayan tepki gösterdi. Aile ve beraberindekiler polis müdürünün gelmesiyle içeri alındı. Mahkeme salonunda Ali İsmail Korkmaz fotoğrafı baskılı çok sayıda tişört dağıtıldı. HDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de Ali İsmail baskılı tişört giydi.

Davayı Tuncel'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de takip ediyor.
<< Önceki Haber Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklanmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER