Askeri araca bombalı hain tuzak! Komutan saniyelerle kurtuldu

Teröristlerce döşenen mayın, askeri aracın geçişi sırasında patladı..

Askeri araca bombalı hain tuzak! Komutan saniyelerle kurtuldu

Tunceli-Sütlüce karayoluna döşenen mayın zırhlı askeri aracın geçtiği sırada patlatıldı. Herhangi can kaybının yaşanmadığı patlama sonrası askeri araç zarar gördü. 

Patlanın ardından bölgeye çok sayıda asker gönderildi. Tunceli-Sütlüce karayolu trafiğe kapatıldı. Jandarmaya bağlı özel timler bölgede aramalara başladı. Bomba imha uzmanları Sütlüce karayolu çevresinde arama herhangi bir patlayıcı tuzağı olup olmadığını incelemeye başladı. 

İnsansız hava araçları ile bölge havadan tarandı. Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde bulunan jandarma karakolu yerine köy yakınlarındaki 2500 rakımlı Kırmızıdağ zirvesine yeni kalekol yapımı nedeniyle bir süredir bölgede gerginlik yaşanıyordu.

ALAY KOMUTANININ BULUNDUĞU ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLADI

Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında infilak eden patlayıcının Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un içinde bulunduğu araç geçtikten sonra patladığı öğrenildi. Patlayıcının aracın geçmesinden birkaç saniye sonra infilak ettiği, Albay Akkuş'un ve araçtakilerin zarar görmediği bildirildi. Patlamada nedeniyle 5 metre genişliğinde, 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu.

CİHAN-DHA

<< Önceki Haber Askeri araca bombalı hain tuzak! Komutan saniyelerle kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER