Atatürk'ün ismi verildi, ortalık karıştı!

Mahalle sakinlerinden birisinin dikkatini çekmesi ve sosyal medyada paylaşılmasının ardından bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi

Atatürk'ün ismi verildi, ortalık karıştı!

  • "Yörükler" mezarlığının adı Büyükşehir Belediyesince "Atatürk" olarak değiştirildi
  • Mezarlığa "Atatürk" ismi verildi, tepki alınca kaldırıldı
Antalya'nın Merkez Kepez ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki "Yörükler" mezarlığının adının Büyükşehir Belediyesince "Atatürk" olarak değiştirilmesi, tepkiye neden oldu. Atatürk Mahallesi'nde uzun yıllardır Yörükler Mezarlığı olarak bilinen mezarlığın ismi geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları sırasında ''Atatürk Mezarlığı'' olarak değiştirildi. Mahalle sakinlerinden birisinin dikkatini çekmesi ve sosyal medyada paylaşılmasının ardından mezarlığa "Atatürk" isminin uygun olmadığını belirten bazı vatandaşlar, yetkilileri arayarak bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine "Atatürk Mezarlığı" tabelası, belediye görevlilerince kaldırıldı. 

Mahalle muhtarı Aydın, yaptığı açıklamada, 25 yıldır Atatürk Mahallesi'nde ikamet ettiğini, yaklaşık 15 yıldır da muhtar olarak görev yaptığını belirtti. Mezarlığın 2007 yılında defin işlemlerine kapatıldığını anlatan Aydın, ''Mezarlıkta geçen yıl Büyükşehir Belediyesi çevre düzenlemesi çalışması yaptı. Mezarlığa da Atatürk Mezarlığı yazılı tabela asılmış. Ben de hiç fark etmemiştim. Birkaç gün önce mahalle sakinlerimizden şikayetler gelmeye başladı. 'Nasıl böyle bir ismi mezarlığa verdiniz' diye insanların tepkisi oldu'' dedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşüp vatandaşların tepkisini anlattığını ifade eden Aydın, bunun üzerine belediye yetkililerinin de tabelayı kaldırdığını söyledi. Ne çevre düzenlemesi yapıldığında ne de mezarlığın ismi değişmesinde kendilerine haber verilmediğini kaydeden Aydın, ''Mezarlığa 'Atatürk' ismi verilmesi biraz abes kaçıyor. Bu durum mahallede tepki aldı. Tesislerimizin, okullarımızın ismi hep mahallemizin ismini taşıyor ama mezarlığa 'Atatürk' isminin verilmesi hoş olmadı'' diye konuştu.

- Yeni ismi "Atatürk Mahallesi Yörük Mezarlığı" olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Şube Müdürü Aşur İbat da bir yıl önce çevre düzenlemesi çalışmaları sırasında mezarlığa, mahallenin isminden dolayı "Atatürk Mahallesi Mezarlığı" adının verilmesinin planlandığını ancak tabelacıda yanlış yazıldığını söyledi.

Belediye bünyesinde 1994 yılında Mezarlıklar Müdürlüğü kurulunca mezarlıklara genellikle mahalle isimlerinin verildiğini dile getiren İbat, şöyle konuştu:

"Geçen yıl çevre düzenlemesi kapsamında mezarlığın etrafını duvarla çevirdik. Tabelanın da yenilenmesini kararlaştırdık. Görevli arkadaşlar levhaya ''Atatürk Mezarlığı'' yazarak asmışlar. Kesinlikle bunda bir art niyet yok. 'Atatürk Mahallesi Mezarlığı' olması gerekirken 'Atatürk Mezarlığı' yazılmış. Biz de hoş olmayan bu durumu düzeltmek için tabelayı söktürdük. Muhtarla da görüştük. Muhtar, mezarlığın yıllar önceki isminin 'Yörükler' olduğunu, yeni isminin de 'Atatürk Mahallesi Yörük Mezarlığı' olmasını istedi. Biz de bunu yetkililerden talep ettik. Bu şekilde yazılacak, herhangi bir sorun yok.''
<< Önceki Haber Atatürk'ün ismi verildi, ortalık karıştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER