BM'den şok kınama

Gazze’de katliamların tırmanmasının ardından önceki gece Ürdün’ün talebi üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı.

BM'den şok kınama

Toplantıda ABD başta olmak üzere bazı üye ülkeler, bölgede yaşanan şiddet olaylarına sebep olarak Hamas’ın attığı roketleri gösterirken, İsrail’in meşru müdafaa yaptığını savundu.  Birleşmiş Milletler, İsrail'i değil Hamas'ı kınadı.

15 üyeli Konsey’de Ürdün’ün BM Daimi Temsilcisi’nin dışında İsrail’i açık bir şekilde kınayan üye olmadı. İsrail’in orantısız güç kullanması ve sivillerin öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu kaydeden Ürdün temsilcisi, taraflara ateşkes çağrısı yaptı. Dünya, BM’den en azından ateşkes çağrısı beklerken toplantı herhangi bir karar çıkmadan sona erdi. BM Genel Sekreteri’nin Amerikalı Yardımcısı Jeffrey Feltman, konuşmasında ateşkesin Gazze’den ateşlenen roketler nedeniyle bozulduğunu iddia etti. Feltman, “İsrail’in meşru güvenlik endişeleri var. perşembe günü geçici ateşkesi bozan Gazze’den İsrail’e rastgele roket fırlatılmasını kınıyoruz. İsrail’in ağır karşılığından da endişe duyuyoruz.” dedi.

ZAMAN
<< Önceki Haber BM'den şok kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER