Balyoz davasında karar günü

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin 10.00'da açıklayacağı Balyoz Davası öncesinde Ankara Emniyeti ,Başbakanlık'ın yanındaki Yargıtay binasında alarm verdi. Polisler tarihi karar öncesinde Yargıtay'ın girişlerine barikat kurdu.

Balyoz davasında karar günü

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyeti kararını açıklayacak.

Yargıtay, tarihinin en uzun duruşmasında, 9. Ceza Dairesi, bir ay süren 17 oturumda, 96 sanık avukatının savunmasını dinlemişti.

Sanık yakınları karar duruşması için Yargıtaya gelmeye başladı. Duruşmaya katılacak basın mensupları da salona alındı. Yargıtay çevresindeki geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yargıtayın bulunduğu alan polis koridoruyla çevrildi. Yargıtaya görevlilerin dışında sanık yakınları, avukatlar ve basın mensuplarının girmesine izin veriliyor.

 Polis, Yargıtay binasını çevresinde güvenlik koridoru oluşturdu. Binanı çevresinde toplanan ve ellernide çeşitli dövizler taşıyan sanık yakınları, gazetecilere çikolata ikram etti.     Bazı CHP milletvekilleri de davayı izlemek için Yargıtay'a geldi.
<< Önceki Haber Balyoz davasında karar günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER