Başbakan Erdoğan 'Asrın Projesi'ni test etti

Başbakan Erdoğan, Marmaray Projesi'nin test sürüşünden önce kısa bir konuşma yaptı

Başbakan Erdoğan, asrın projesini test etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray Projesi'nde incelemelerde bulundu. Kadıköy Ayrılıkçeşme İstasyonundan Marmaray'a giriş yapan Erdoğan, test sürüşünden önce kısa bir konuşma yaptı.

Proje kapsamında Marmaray'da her iki dakikada bir tren çalışacağını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın değil, asırların projesi. Yer üstü çalışmaları 1.5 ay sürecek.150 yıllık rüyayı gerçekleştirdik. İşin lafını değil gerçeğini yaparız. Ulaşımdaki sıkıntıyı yer altında çözeceğiz. 29 Ekim'e Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ni yetiştirmeyi hedefliyoruz. 3-3.5 saatte Ankara'ya ulaşılabilecek." diye konuştu. Erdoğan konuşmasının ardından trenin makinist koltuğuna oturdu, deneme seferini başlattı.

RAKAMLARLA MARMARAY

Marmaray Projesi kapsamında, Asya ve Avrupa yakalarında toplam 40 adet istasyon olacak. Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak hat üzerinde her 2 dakikada bir tren hareket edebilecek. Proje tamamlandığında, Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakikaya inecek, Söğütlüçeşme'den Yenikapı'ya 12 dakikada, Bostancı'dan Bakırköy'e 37 dakikada, Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşılacak. Gündüzleri yolcu, geceleri ise yük trenlerinin geçeceği Marmaray, hizmete girdiğinde Kars'tan trene binen yolcu Avrupa ile entegre edilecek raylı sistemle, Almanya ya da Fransa'da inebilecek.

Toplam Hat Uzunluğu: 76,3 km

Yüzeysel Metro Kesim Uzunluğu: 63 km

Yüzeysel İstasyon Sayısı 37 adet

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Kesimi Toplam Uzunluğu 13,6 km

Delme Tüp Tünel Uzunluğu: 9,8 km

Batırma Tüp Tünel Uzunluğu: 1,4 km

Aç-Kapa Tünel Uzunluğu 2,4 km

Yer altı İstasyon Sayısı 3 adet İstasyon

Boyu: (en az) 225 metre

Bir Yönde Taşınacak Yolcu Sayısı: (saatte tek yöne) 75 bin

Maksimum Hız: (saat) 100 km

Ticari Hız: (saat) 45 km

Tren Sefer Sayısı: 2-10 dakika

Araç Sayısı: 440 adet
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan 'Asrın Projesi'ni test etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER