Başbakan Erdoğan ile Barzani neden Diyarbakır'da görüşecek?

Başbakan Erdoğan ile Barzani'nin sürpriz Diyarbakır zirvesinin şifresi belli oldu.

Başbakan Erdoğan ile Barzani neden Diyarbakır'da görüşecek?

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir TV programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'da yapılacak görüşmenin çözüm sürecine katkı yapacağını söyledi.

Diyarbakır'ın bölgede siyasi ağırlığı olan bir şehir, siyasi gündemin biraz daha oluştuğu bir şehir olduğunu belirten Yalçın Akdoğan, "Bu ziyarete sayın Barzani'nin de geliyor olması, onun da bu sürece nasıl destek verdiğini biliyoruz, muhtemelen o da sürece destek mesajlarıyla gelecektir. Bu ziyaretin açılışların, programın ve Barzani ile yapılacak görüşmenin sürece pozitif katkı yapacağını, hızlandırıcı bir rol oynayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Akdoğan, Başbakan'ın 10 civarında birçok bakan ve milletvekili ile Diyarbakır'da olacağını söyleyip, "Bazıları 'neden Diyarbakır'da görüşme yapılıyor' gibi farklı bir zemine çekmeye çalışıyorlar. Oysa biz yurt dışından gelen resmi heyetlerle birçok farklı şehirde bir araya geldik, görüşmeler yaptık. Diyarbakır da Türkiye'nin bir şehridir ve elbette Diyarbakır'da da birlikte birtakım programlar yapılabilir. Bunun başka bir tarafa doğrusu çekmemek lazım. Bu, devam eden sürece pozitif bir katkı yapacaktır." diye konuştu.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan ile Barzani neden Diyarbakır'da görüşecek? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER