Başbakan Erdoğan'dan çok konuşulacak itiraf

Camiaya yapılan operasyonlara ilişkin itiraf niteliğinde ifadeler kullanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için İsrail'den izin beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'dan çok konuşulacak yargı itirafı

Partisinin İl Başkanları toplantısında yargı ile ilgili kullandığı "Efendim böyle bir şey yaparsak, yargıda başımıza bir şey gelir mi... Ya bir kere ölür bir insan" sözleri çok konuşulan Erdoğan'ın kendisine söylenen bu sözleri operasyonların 'hukuksuz' olduğu yönündeki kaygıların ve çekincelerin olduğunu ortaya koydu. Erdoğan, "Şu anda 30’a yakın Gazzeli kardeşimizi Türkiye’ye getirdik, hastanelerimizde tedavi altındalar ve gelmeye devam edecek. Yeter ki biz İsrail’den müsadeyi alalım, onları ülkemize getirelim. ” şeklinde konuştu.

"YETER Kİ BİZ İSRAİL'DEN MÜSADEYİ ALALIM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, “Bakın bizi azınlıklar konusunda kıyasıya eleştirdiler, eleştiriyorlar. Azınlıklar noktasında dünyada bizim gösterdiğimiz hassasiyeti aynı şekilde gösteren bir başka ülke yoktur. Türkiye’de tüm azınlıklar şu anda huzur içinde. Gazze’de bu kadar olay oluyor. Biz ne dedik? ‘Türkiye’deki Museviler bizim vatandaşımızdır. Kimse onlara yönelik olumsuz  bir yaklaşım içinde bulunamaz, onlar bizim güvencemiz altındadır’ dedik. Bizim meselemiz İsrail yönetimi, İsrail halkıyla da değildir. Bir milyon 200 bin muhacir ülkemizde. Sıkıntılar yaşamamıza rağmen, katlanıyoruz, sabrediyoruz. Onlar muhacir, ensar olacağız. Vatandaşlarımıza da ‘sabır’ diyoruz. Aynı şeyler bizim de başımıza gelebilirdi. Temenni ederim ki bunları da aşarız. Gazzeli yaralılara sahip çıkan, onları uçaklarla buradaki hastanelere taşıyan ülke, Türkiye. Şu anda 30’a yakın Gazeli kardeşimizi Türkiye’ye getirdik, hastanelerimizde tedavi altındalar ve gelmeye devam edecek. Yeter ki biz İsrail’den müsadeyi alalım, onları ülkemize getirelim.Bu mücadele de devam ediyor.” şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'A "EFENDİM BÖYLE BİR ŞEY YAPARSAK BAŞIMIZA YARGIDA BİRŞEY GELİR Mİ" DİYE SORUYORLAMIŞ...

Erdoğan, Cemaate yapılacak operasyonun "hukuksuz" olduğuna ilişkin kendisine gelenlerin "Efendim böyle bir şey yaparsak, yargıda başımıza bir şey gelir mi…" sözlerini hatırlattı ve bunlara "İnsan bir kere ölür, her gün ölmenin ne anlamı var" şeklinde cevap verdi. Erdoğan'ın bu açıklaması özellikle son dönemde yapılan ve yapılması planlanan operasyonları yapan/yapacak kişilerin bunların 'hukuksuz' olduğu  yönündeki kaygılarını, çekincelerini bir kez daha ortaya koydu...

Başbakan'ın bu açıklamaları sosyal medyada "Eğer yaptıklarınız hukuka uygunsa neden Yargıda başınıza birşey gelmesinden korkuyorsunuz" sorusunu gündeme getirdi.
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan çok konuşulacak itiraf Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER