Baykal'ın avukatı Başbakan Erdoğan'ı yalanladı!

Deniz Baykal'ın avukatı ve eski CHP Milletvekili Şahin Mengü, Baykal´ı CHP Genel Başkanlığı koltuğundan eden kaset komplosuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Baykal'ın avukatı Başbakan Erdoğan'ı yalanladı!

Samanyolu Haber'in kaset komplosuna ilişkin sorularını cevaplayan Şahin Mengü, İnternete düşen, Erdoğan'a ait ses kayıtlarıyla ilgili, "Ses kaydını okudum, internete düştüğü kadarı ile biliyorum. Kim organize etmiştir, çeken kimdir şimdilik bilmek mümkün değil, ama bir şey var ki bunu dağıtan Başbakan. Ses kaydında televizyona verin, internet sitelerine verin’ diye talimat veriyor. Videonun tamamını yayınlayın diyor. Yani bir Başbakan'ın yapmaması gereken ne varsa var burada.” İfadelerini kullandı.

 “Yarım saat içinde o görüntüleri durdurdum.” diyen Başbakan Erdoğan'ı yalanlayan Mengü, “Olayın yaşandığı tarihte milletvekili olduğum için Baykal’ın avukatlığını yapamıyordum. Büromuzdaki arkadaşlar takip ediyordu. Baykal'dan kasetlerin yayından kaldırılması talimatını aldım. Arkadaşlarla konuştuk. İki dilekçe ile savcılığa başvurup görüntüleri kaldırılmasını talep ettik. Dilekçeyi götürdüğümüzde savcının daha olaydan haberi yoktu. Savcı haberi bizden öğrendi. Başbakan'ın ‘Yarım saat içinde o görüntüleri durdurdum’ dediği doğru olmadığı belli. Arkadaşlarım Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na gittiğinde ‘biz de böyle başvuru bekliyorduk’ diye cevap vermişler. Başbakan'ın talimatıyla bir şey yapılmadı, CHP'nin vekillerinin hareketiyle işlem başladı. 'Ben söyledim, yarım saatte kalktı' diye bir şey yok. Görüntüler gece 02:30'da internete düştü. Ertesi gün öğleden sonra internetten kaldırıldı. Yani 10-12 saat yayında kaldı." dedi.


<< Önceki Haber Baykal'ın avukatı Başbakan Erdoğan'ı yalanladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER