Bayrak provokasyonunda kafa karıştıran çelişki

Başbakan Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından makamında bazı bakanlarla Lice’deki olayları ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Bayrak provokasyonunda kafa karıştıran çelişki

Toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tük Bayrağı’nın indirilmesiyle ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını belirterek eylemcinin 16 yaşında olduğu bilgisini verdi.  Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Hürriyet'in haberine göre; Ala, eylemcilerin çocuk olmasının bilerek seçildiğini ve silahla müdahale beklendiğini anlattı. Toplantıda, Lice’de olayların gerçek nedeninin ‘kalekol’ yapımına tepki değil, uyuşturucu ticareti olduğu belirtildi.

Bu açıklamadan sonra Diyarbakır Valisi'nin yaptığı 'Kimlik tespit çalışması sürüyor' açıklaması kafaları karıştırdı.

DİYARBAKIR VALİSİ KIRAÇ: KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrak indirilmesi soruşturması gözaltına alınan 5 kişiden 4'ünün serbest bırakıldığını 1 kişi ile ilgili ek gözaltı süresi alındığını ve failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Vali Kıraç, Lice'de 2 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olay ile ilgili Mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin de sürdüğünü ifade etti.

Diyarbakır'da Lice'de meydana gelen olayda hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın Pazar günü Yeniköy mezarlığında toprağa verilmesinden sonra 2. Hava Kuvvetleri komutanlığındaki Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü dün çıkarıldıkları Adliyede serbest bırakılırken, 1 kişi için ise ek gözaltı süresi alınmıştı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, soruşturmanın sürdüğünü şiddetle kınadıkları bayrak indirme olayı ile ilgili failin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini söyledi.

Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin ölülü 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan çatışma ile ilgili İçişleri Bakanlığından gelen mülkiye müfettişlerinin çalışmasının da sürdüğünü söyleyen Vali Kıraç, "Müfettişler halen Diyarbakır'da Lice'de de incelemelerde bulundular. Çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu. (DHA)
<< Önceki Haber Bayrak provokasyonunda kafa karıştıran çelişki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER