Bayram tatili palnlayanlara kötü haber

Bayram tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti ancak tatilciler şimdi bu sorunla karşı karşıya.

Bayram tatili palnlayanlara kötü haber

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması bilet krizine neden oldu. Otobüs biletleri tükendi, trenlerde yer bulmak imkansız hale geldi. Havayolunda ise doluluk oranı yüzde 85’e ulaştı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunun açıklanmasının ardından seyahatlerini karayoluyla yapmak isteyenler otogarlara akın etti. Bir gün sonra otobüs biletleri tükendi. Normal seferlerin tamamen dolması üzerine firmalar ek seferler koydu ancak bu da yetmedi. 
 
DÖNÜŞ İÇİNDE SIKINTI VAR 
Bayram tatili sonrası biletlerini erkenden ayıranların dönüş için ‘yer bulamam’ korkusuyla dönüş biletlerini de önceden ayırtıyor. Ancak dönüş tarihleri içinde biletler  şimdiden tükenmiş durumda.

TURİZM ARAÇLARI DA BAYRAM BOYUNCA YOLCU TAŞIYABİLECEK

Bilet bulmakta zorlanan vatandaşlar için yeni bir umut kapısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım’ın D2 belgeli sadece turizm amaçlı kullanılan otobüslerin bayram boyunca vatandaşlara hizmet vereceğini açıklaması firmaları harekete geçirdi. Demirkol, ek seferlerin yetişmemesi halinde D2 araçları kullanacaklarını belirtti. Bu arada THY’de doluluk oranının yüzde 85’e ulaştığı öğrenildi.
<< Önceki Haber Bayram tatili palnlayanlara kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER