Beşiktaş - Fenerbahçe maçı

Beşiktaş - Fenerbahçe maçının özeti, analizi, fotoğrafları ve istatistikleri burada!

Beşiktaş - Fenerbahçe maçı

Beşiktaşİnönü Stadı'ndaki son derbi maçında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup etti. Son dakikada bulduğu golle galibiyete uzanan siyah beyazlı takım, hem zirveye bir adım daha yaklaştı, hem de rakibinin önüne geçti.

Beşiktaş Bu Sezon Ezeli Rakiplerine Karşı İlk Kez Kazandı. 
Beşiktaş Süper Lig’de bu sezon ezeli rakiplerine karşı oynadığı 5.maçta ilk kez kazandı. Galatasaray karşısında sahasında 3-3 berabere kalan deplasmanda 2-1 yenilen Beşiktaş sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalmış, deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-0 kaybetmişti. Beşiktaş 24.haftada ise sahasında Fenerbahçe karşısında 3-2 kazandı. Beşiktaş en son yine Süper Final Şampiyonluk grubu maçında yine Fenerbahçe karşısında 1-0 galip gelmişti. 

Beşiktaş Bu Sezon Süper Lig’de Kırmızı Forma Giydiği Maçlarda Hiç Yenilmedi. ( 14 Maçta 8 Galibiyet 6 Beraberlik )
Beşiktaş bu sezon kırmızı forması ile 1. lig maçına çıktı. Beşiktaş bu 14 lig maçında da yenilmedi. Beşiktaş kırmızı forma ile çıktığı 14 maçta 8 galibiyet 6 beraberlik alırken 30 puan topladı.  Beşiktaş bu sezon kaybettiği 3 maçta beyaz forma, 1 tanesinde çubuklu formayla oynamıştı.  


Beşiktaş’ın Süper Lig’de Bu Sezon Gol Atamadığı Takım Kalmadı. ( Son 17 Maçta Üst Üste Gol Attı )
Beşiktaş Süper Lig’in 7.haftasında deplasmanda Fenerbahçe karşısında 3-0 mağlup olmuştu. Beşiktaş gol atamadan geçtiği bu maçın ardından oynadığı 17 maçta da rakiplerine gol atmayı başardı. Beşiktaş son 17 lig maçında 39 gol atarken kulüp tarihinde üst üste gol atma rekorunu 1999-2000 sezonunun 12. Haftası ile 2000-2001 sezonun 7. haftası arasındaki toplam 29 maçlık seride kırmıştı. Beşiktaş bu hafta Fenerbahçe karşısında da gol bularak bu sezon Süper Lig’de yer alan tüm takımlara gol atmış oldu. 

Beşiktaş Ligin 2.Yarısında Sahasında İlk Kez Galibiyet Aldı. ( Bu Sezon Sahasında Kazandığı 5 Maçta da 3’er Gol Attı )
Beşiktaş Süper Lig’in 2.yarısında sahasında oynadığı 4.maçta ilk kez kazandı. En son 17.haftada sahasında Kayserispor’u 3-1 yenen Beşiktaş daha sonra üst üste 3 beraberlik almıştı. Beşiktaş bu sezon sahasında kazandığı 5 maçta da 3’er gol attı. Beşiktaş sahasında Mersin İdman Yurdu ve S.B.Elazığspor karşısında 3-0, Kayserispor ve Akhisar Belediyespor karşısında 3-1 ve Fenerbahçe karşısında 3-2 galip geldi. 

Olcay Şahan Bu Sezon Beşiktaş’ın En Golcü Yerli Oyuncusu. ( 8 Gol )
Olcay Şahan bu sezon Beşiktaş’ın en golcü yerli oyuncusu oldu. Bu sezon 2. lig maçında oynayan ve 8 gol atan Olcay Şahan kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. Olcay daha önce Duisburg takımında 1 sezonda (2010-11 sezonunda) 7 gol atmıştı. 

Olcay Şahan Bu Sezon Süper Lig’de Beşiktaş’ın Oynadığı 24 Maçta da Görev Yaptı. ( Üç Büyükler İçinde Bu Sezon 24 Maça Çıkan Tek Oyuncu )
Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği Olcay Şahan bu sezon takımının oynadığı 24 lig maçında da görev yaptı. Olcay Şahan hem Beşiktaş adına hem de üç büyükler içinde 24 haftada da maça çıkan tek isim oldu. Galatasaray takımında en çok maça çıkan isimler Muslera (23 maç), Fenerbahçe takımında en çok maça çıkan isimler Kuyt ve Sow (23 maç) oldu. Olcay bu sezon 24 maçta 2011 dakika sahada kaldı ve 8 gol attı 2 asist yaptı.  

Mamadou Niang 694 Gün Sonra Süper Lig’de Gol Attı. ( Fenerbahçe Formasıyla İlk Beşiktaş Derbisinde Gol Atmıştı, Beşiktaş Formasıyla İlk Fenerbahçe Derbisinde Gol Attı )
Mamadou Niang 3-2 kazanılan Fenerbahçe maçında takımının 2.golünü attı. Mamadou Niang böylece 694 gün sonra Süper Lig’de gol atmış oldu. Niang Süper Lig’de en son 09.04.2011 tarihinde Eskişehirspor deplasmanında gol atmıştı. Niang ilginçtir Fenerbahçe forması altında ilk Beşiktaş derbisinde gol atmıştı, Beşiktaş forması altında ilk Fenerbahçe derbisinde de gol atmayı başardı. 

Moussa Sow Fenerbahçe Kariyerinde İlk Kez Bir Maçta 2 Gol Attı. 
Fenerbahçe’nin Senegalli oyuncusu Moussa Sow, Beşiktaş maçında 2 gol atarak bir ilke imza attı. Fenerbahçe forması altında ilk kez bir maçta 2 gol atan Sow toplamda 53 resmi maçta 23 gol kaydetti. Moussa Sow kariyeri boyunca Beşiktaş karşı oynadığı 3 maçta da gol attı. İlk lig maçında Beşiktaş’a 1 gol atan Sow bu sezonda 7.haftada oynanan maçta 1 gol, 24.haftada oynanan maçta 2 gol kaydetti. 

Egemen Korkmaz 296 Gün Sonra İnönü Stadında Maça Çıktı.
Geçen sezon Beşiktaş forması giyen bu sezon başında Fenerbahçe’ye geçen Egemen Korkmaz 296 gün sonra İnönü stadında maça çıktı. En son 11.05.2012 tarihinde Trabzonspor karşısında İnönü stadında maça çıkan Egemen Korkmaz bu hafta 90 dakika sahada kaldı ve Sow’un golünde asist yaptı. 

Fenerbahçe 2013 Yılında Deplasmanda Oynadığı 8.Resmi Maçta İlk Kez Yenildi. 
Fenerbahçe 2013 yılında deplasmanda 8 resmi maça çıktı. Süper Lig’de 4 maç, Ziraat Türkiye kupasında 3 maç ve Avrupa Ligi’nde 1 maça çıkan Fenerbahçe bu mücadelelerde ilk kez kaybetti. Fenerbahçe 5 maçta sahadan galip ayrılırken 2 maçı berabere bitirdi 1 kez yenildi, 6 gol yedi 13 gol attı. 

<< Önceki Haber Beşiktaş - Fenerbahçe maçı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER