'Bingöl araştırılsın’ önerisini AKP yine reddetti

Bingöl’de emniyet müdür yardımcısı ve başkomiserin şehit edildiği saldırının TBMM tarafından araştırılması talebi, ikinci kez AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

'Bingöl araştırılsın’ önerisini AKP yine reddetti

Önerge sahibi HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, karara tepki gösterdi:Panik içindesiniz. İki faili meçhul olayla yüzleşmekten korkuyorsunuz.” CHP’li Ali Rıza Öztürk de AKP’nin gerekçelerinin çelişkilerle dolu olduğunu belirtti. “Çocuklarımızın artık geçmişi aydınlanmış bir hukuk devletinde yaşamasını istiyoruz.” dedi.

İlk oylamada AKP’nin olaydan PKK’nın sorumlu olduğu iddiasıyla araştırmaya değer bulmadığını ancak Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü raporlarının polisleri şehit eden mermilerin öldürülen PKK’lıların silahlarından çıkmadığının ortaya konulduğunu kaydeden Baluken, şöyle konuştu: “Başbakan Davutoğlu olaydan hemen sonra ‘Bu işin faili teröristler bir iki saat içinde cezalandırıldılar’ diyor ama Kriminal İnceleme Raporu ‘bu faillerin olayla hiçbir ilgisi yok’ diyor. Bu olayla ilgili büyük bir panik var. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’ndan derhâl heyet görevlendirip Bingöl’e gönderilmesini istedik, bunu yapmadılar. Meclis’e araştırma önergesi getirdik, Komisyon kuralım dedik, yapmadınız. Yaptığınız iki şey var: Birincisi mahkemede gizlilik kararı çıkarttınız, ikincisi yayın yasağı getirdiniz. Niye bunları yaptınız? Çünkü bir panik havası içerisindesiniz; çünkü iki ayrı olayda suç işlenmiş; ağır suç işlenmiş iki olayla, iki faili meçhul olayla karşı karşıyasınız; bununla yüzleşmekten korkuyorsunuz. Eğer sakındığınız, kaçındığınız, korktuğunuz bir şey yoksa gelin bu önergemize onay verin hep beraber bir komisyon kuralım. Bingöl’de bu iki suikast ve yargısız infaz olayını kimler yapmış açığa çıkaralım ve buraya da getirip Meclis’in bilgisine sunalım diyorum.” ifadelerini kullandı.ZAMAN
<< Önceki Haber 'Bingöl araştırılsın’ önerisini AKP yine reddetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER