Bu görüntünün sırrı çözüldü!

12 Eylül davasının sanıklarından dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın GATA'da ayakta tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Bu görüntünün sırrı çözüldü!

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin dava kapsamında yargılanan dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın sağlık sorunları gerekçesiyle duruşma salonuna gelmemesi tartışma yaratmıştı. Alınan karar doğrultusunda Tahsin Şahinkaya, İstanbul ’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesinden, Kenan Evren de Ankara GATA’dan duruşma salonuna telekonferans yöntemiyle bağlanarak ifade vermişti. Ancak dava dosyasına giren bir belge sanık Şahinkaya’nın hastanede yatarak tedavi görmediğini ortaya koydu. 

Hastanemizde yatmıyor 

Radikal'in haberine göre, İstanbul GATA’dan telekonferans sistemini kuracak mahkeme olan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, Tahsin Şahinkaya’nın tedavisinin ayakta yapıldığı anlatılarak, “Adı geçen şahsın tedavisi ayakta devam etmekte olup hastanemizde yatmamaktadır. Ancak yukarıda belirtilen (görüntülü ve sesli iletişim tekniği) işlemlerin yapılabilmesi için gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Makam aracıyla ifadeye 

Dosyaya giren bir diğer belgede ise, Şahinkaya’nın telekonferans sistemi ile ifadesinin alınması için kendisine üç gün araç tahsis edildiği ortaya çıkardı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü Tesis Yönetimi’ne yazılan yazıda, “Şahinkaya’nın İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademesi’nde ifadesi alınacağından duruşmanın yapılacağı 20. 11. 2012, 21. 11. 2012, 22. 11. 2012 tarihleri için (üç gün) araç tahsis edilmesi rica olunur” denildi. 

"Ajanlardan haberimiz yok"
12 Eylül davasında MİT’e, darbe öncesi MHP ’li Gün Sazak’ın öldürülmesi ve ‘Kanlı 1 Mayıs’ olaylarında yabancı ajanların yer aldığı yönündeki iddiaları soran mahkemeye MİT’ten cevap geldi. MİT, 1 Mayıs 1977 olayları öncesinde “İstanbul Yeşilköy Havaalanı’na indikten sonra İntercontinetal Oteli’ne yerleştikleri iddia edilen yabancı ülke ajanları hakkında ellerinde herhangi bir bilgi belge bulunmadığını” ifade etti. MİT, eski bakan Gün Sazak’ın ölümüyle ilgili olarak gönderdiği bilgi notunda ise DEV-SOL’un üstlendiği cinayet öncesi kendilerine intikal eden herhangi bir bilgi veya emare bulunmadığını belirtti.
<< Önceki Haber Bu görüntünün sırrı çözüldü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER