CHP'lilerin güne damgasını vuran görüntüsü!

Asrın davasını gölgelemeye çalışanlar yine ortalığı birbirine kattılar.

CHP'lilerin güne damgasını vuran görüntüsü!

İçeride Ergenekon davası, dışarı da arbede vardı. ''Ergenekon'' davasının 276. duruşması öncesi jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşma salonuna girişi bariyerlerle çevirdi. Davaya gelenlerin Jandarma'ya tepkisi olacakların habercisi gibiydi. 

Duruşma salonu doluydu. Güvenlik gerekçesi ile daha fazla kişi içeri alınamadı. Dışarıda çok sayıda grup vardı. CHP İstanbul il teşkilatı, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği  ile Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinin de  bulunduğu gruplar, salona alınmadıkları gerekçesiyle bariyerlere yüklendi. Hatta bazı CHP'liler bariyerin üzerinden atlamak isterken görüntülendi. Barikatların üzerinden atlayan milletvekilleri adeta birbirleri ile yarıştı. CHP İstanbul il başkanı Oğuz Kağan Salıcı ve vekil Mahmut Tanal onlardan ikisiydi. Güvenlik çemberini kaldırmaya çalıştılar, bariyerlerin kaldırılmasını istediler. Jandarma'nın çektiği tel örgüleri devirdiler. 

Grup uyarılara rağmen taşkınlığa devam etti. Sonunda Jandarma ile grup arasında arbede çıktı. Jandarma barikatları yıkmaya çalışan gruba, su ve biber gazıyla müdahale etti.  Cezaevi önünde gerginlik devam ederken, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ara karar verdi. ''Şimdiye kadar dinlenen  tanık beyanlarının nitelik ve nicelik açısından maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında yeterli olduğu gereçkesi'' ile yeni tanıkların dinlenilmesi taleplerini reddetti. Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in de aralarında bulunduğu eski üst düzey komutanlar da tanık olarak dinlenilmeyecek. Dava 11 Mart'a ertelendi.
<< Önceki Haber CHP'lilerin güne damgasını vuran görüntüsü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER