Camiayı karalamak için kaynak gösterdikleri isim bakın kim çıktı!

Star’ın manşetine taşıdığı ilahiyatçı Ahmet Keleş, sosyal paylaşım sitesi ‘YouTube’da saz çalarken görülen videolarıyla tanınıyor. TV programlarında da türküler seslendiriyor.

Camiayı karalamak için kaynak gösterdikleri isim bakın kim çıktı!

Hizmet Hareketi’ni karalamak için her yolu deneyen Star Gazetesi bu defa da Risaleleri kötüleyen ve Bediüzzaman’ı hedefine koyan Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş’in beyanlarına sarıldı.

Gazete, iftiraların yer aldığı “Himmetin yüzde 15’i Gülen’in kasasına” manşeti ile çıktı. Keleş’in, Üstad Bediüzzaman Said Nursi’ye de benzer iftiralar attığı ortaya çıktı. Bilgi ve Medeniyet Etütleri Merkezi’nin düzenlediği konferanstaki konuşmasında Üstad’ın Mucizat-ı Ahmediye Risalesi’nde geçen Peygamber Efendimiz’e (sas) ait mucizeleri alay ederek reddediyor. Keleş, Mektubat’ta geçen iki hadisi ele alıp, Efendimiz’in hadislerinde geçen bedduaların anında tuttuğu intibaını vermeye çalışıyor. Bundan dolayı Üstad Hazretleri’nin bu iki hadisi mucize listesine aldığını söylüyor ve hem mucize kavramı hem de Üstad Hazretleri’nin ilmi birikimleriyle alay ediyor.

Star Gazetesi’nin manşetine taşıdığı haberde konuşan Prof. Dr. Ahmet Keleş, İlahiyat Fakültesi hocası olmasına rağmen birçok dini konuda şüphe uyandıran makaleler de kaleme almış. YouTube’da yer alan konuşmasında Buhari, Müslim’de bulunan iki farklı hadise Üstad’ın Mektubat Risalesi’nde yer vermesini alaycı bir şekilde eleştiriyor. Keleş ayrıca, Kur’an’ın korunmuşluğuna dair şüphesi olan bir makale de yazmış. Keleş’in İslami Araştırmalar dergisinde yer alan “Kur’an’ın Cem’i ve Tertibi Kur’an Ayetlerinin Tevkifiliği Konusundaki Buhâri Hadislerine ve Kur’an İlimlerindeki Rivayetlere Eleştirel Bir Yaklaşım” başlıklı makalesinin sonunda Kur’an hakkında şüpheler uyandıran, Ehl-i Sünnet alimlerinin görüşlerine zıt, müsteşriklerin şüphelerini tekrarlayan ifadeleri yer alıyor.ZAMAN
<< Önceki Haber Camiayı karalamak için kaynak gösterdikleri isim bakın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER